حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در مراسم عزاداری سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها که در مدرسه امام امیر المؤمنین علیه السلام برگزار شد، با اشاره به دامنه دار بودن حوادثی مانند شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها و واقعه کربلا و اربعین، فرمودند: در تاریخ بشر حادثه ای مثل جنگ جهانی دوم با بیش از پنجاه میلیون کشته و زخمی رخ نداده، اما مشاهده می کنیم که با گذر زمان، کمرنگ شده و به بوتۀ فراموشی سپرده شده است در حالی که برخلاف حوادث مادی، حوادث معنوی با گذشت زمان پر رنگتر و برجستهتر می شود و برگزاری مجالس سوگواری در این ایام، بیانگر همین مطلب است.
معظم له با اشاره به پیاده روی میلیونی زائران در مراسم اربعین، فرمودند: در روز اربعین امام حسین علیه السلام تنها جابر بن عبدالله انصاری و عطیه به زیارت امام حسین علیه السلام رفتند، اما با گذشت زمان آن دو نفر تبدیل به بیست میلیون نفر شدند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی بیان الگوهای رفتاری و تربیتی آن حضرت را از نکات مهم برگزاری مجالس سوگواری دانسته و فرمودند: عزاداری و ذکر مصیبت مطلوب و مفید است اما باید ویژگیها و آموزههای حضرات معصومین علیهم السلام نیز بیان گردد.
ایشان ساده زیستی را از ویژگی های بارز فاطمۀ زهرا سلام الله علیها دانسته و فرمودند: در احادیث زیادی به سادگی مراسم ازدواج ایشان اشاره شده که پیامبر اسلام صلّی الله علیه وآله وسلّم با خرما و روغن، حلوایی آماده کرده و از مهمانان پذیرایی کردند ولی امروز مشاهده می کنیم که در تالارها و هتل ها برای شب عروسی چه خبر است و چه هزینه های هنگفتی که نمی کنند.
معظم له عبادت آن حضرت را نمونه برشمرده و افزودند: در روایات آمده هنگامی که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در محراب عبادت می ایستاد، نور عبادت زهرا سلام الله علیها به آسمان می رفت و ملائکه از آن نور استفاده می کردند.
معظم له ایراد خطبۀ فدکیه در مسجد را نشانه شجاعت آن بانوی مجلله دانسته و تأکید کردند: با گذشت بیش از هزار سال این خطبه هنوز از بهترین و ماندگارترین خطبه هاست.
ایشان صبر و استقامت آن حضرت در مقابل مشکلات را مثال زدنی خواندند و افزودند: صبر آن حضرت تا بدانجا بود که مصائب خودش را نیز با همسرش بیان نکردند و امیر مؤمنان هنگام تغسیل متوجه بازوی ورم کرده ایشان بر اثر ضربه شدند.