حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار جمعی از مبلغان مناطق محروم و آسیب دیده کشور با بیان این که در قرآن کریم دو آیه در مورد امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد، اظهار داشتند: آیات 104 و 110 آل عمران در این زمینه هستند، آیه 110 به صورت عام این بحث را مطرح کرده و تأکید می کند دلیل برتری امت اسلامی امر به معروف، نهی از منکر و ایمان است.
ایشان افزودند: آیه 104 بیان می دارد «در میان شما باید گروهی باشند که سراغ امر به معروف و نهی از منکر بروند» که مشخص می شود این وظیفه دو بخش دارد یکی بر عهده عموم است که باید در مقابل بدی ها با رعایت موازین اسلامی بایستند اما کارهایی هم هست که گروهی خاص باید قیام کند و آن را انجام دهد.
معظم له عنوان کردند: این بخش مربوط به عقاید و دین مردم است که احتیاج به خبرویت دینی دارد و کار مبلغان اسلامی است، این افراد همان گروه خاصی است که در آیه 104 به آن اشاره شده است که باید عقاید حق را از باطل، عرفان حقیقی را از عرفان ساختگی و اخلاق اسلامی را از اخلاق غیر اسلامی جدا کنند.
ایشان با اشاره به این که مطابق آیه 104 این کار بر عهده گروه مبلغان واجد شرایط شرعی است، ابراز کردند: بنابراین کار شما یک واجب کفایی است که البته «من به الکفایه» آن کم است و بعید نیست که تبدیل به واجب عینی شده باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تصریح کردند: کار شما در مناطقی است که خطرناک ترین مناطق برای اسلام است که هنوز هم گروه های تکفیری در حال فعال است، هرچند سلطه نظامی آنها قطع شده اما کار فرهنگی آنها ادامه دارد و به همین دلیل دبیرخانه کنگره جریان های تکفیری هنوز به صورت فعال ادامه دارد چون در غیر این صورت دوباره آشکار می شوند.
ایشان خاطرنشان کردند: غربی ها پیش بینی کرده بودند که حداقل 20 سال برای اخراج داعشی ها از عراق زمان نیاز است ولی دیدیم بحمدلله در مدت نسبتا کوتاهی ریشه آنها کنده شد ولی همانطور که گفتیم، افکار آنها باقی است.
معظم له با تأکید بر این که افکار داعشی ها و تفکیری ها ریشه در اندیشه خوارج دارد، تصریح کردند: امیرمؤمنان وقتی در جنگ با خوارج پیروز شدند فرمودند «ما آنها را نابود کردیم ولی تفکر خوارج باقی است»، بنابراین باید توجه داشته باشیم که اندیشه تکفیر رشد پیدا نکند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شدند: یکی از برکات مذهب تشیع همین شهادت ها و وفیات از جمله ماه رمضان، محرم، صفر و فاطمیه است که مبلغان را به مناطق مختلف کشور سوق می دهد و فرصت بسیار طلایی برای بیان مطالب دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی عنوان داشتند: ایام فاطمیه نیز از اهمیت خاصی برخورد است چراکه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) انسانی است که شیعه و سنی در برابر ایشان خضوع می کنند و در کتاب های اهل تسنن نیز فضایل زیادی از حضرت زهرا (سلام الله علیها) بیان شده است، بنابراین ایام فاطمیه بهترین فرصت برای ابلاغ معارف اسلام و سوزاندن ریشه تکفیر است.
ایشان با اشاره به این که پایان عمر وهابیت کاملا پیش بینی می شود، ابراز داشتند: چنانچه خدا توفیق دهد در نظر دارم کتابی در زمینه پایان عمر وهابیت بنویسم. چون میوه تلخ این درخت شوم داعش است که همه دنیا از آن متنفرند.
معظم له تصریح کردند: باید کمک کرد که واقعا این گروه از نظر عنوان فرهنگی هم ریشه کن شود؛ شما نیز انشاءالله با آمادگی کامل بروید، کتاب «وهابیت بر سر دوراهی» را مطالعه کنید، اصول و فروع دین هر دو را برای مردم بگویید و سعی کنید در هر سخنرانی ابتدای سخنان خود چند مسأله شرعی بیان کنید.
ایشان خاطرنشان کردند: البته در سخنان خود تلاش کنید که مسائل تحریک آمیز را به هیچ عنوان بیان نکنید، در قرآن آیاتی به عنوان آیات ولایت وجود دارد که ما در تفسیر نمونه در مورد آن کم نگذاشتیم ولی در عین حال طوری نوشتیم که تحریک آمیز نباشد و به همین دلیل این کتاب امروز در بین شیعه و سنی طرفدار دارد. ان شاء الله از ادبیات خوبی در برنامه هایتان استفاده کنید که برای همه جاذبه داشته باشد.