حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با استناد به حدیثی از حضرت محمد مصطفی (صلّی الله علیه وآله و سلّم) «أَخْلِصْ دِينَكَ، يَكْفِيكَ الْقَلِيلُ مِنَ الْعَمَلِ» به بیان نکات اخلاقی پرداختند.
معظم له با بیان این که کیفیت کار انسان مهم است نه کمیت، گفتند: گاهی انسان کار کوچکی را خالصانه انجام می دهد و همین اقدام او منشأ آثار و برکات بسیار در جامعه می شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی افزودند: در تاریخ مکرر آمده است کسانی که کارهای کوچکی کردند و در عین حال منشأ تحولاتی برای خودشان و جامعه شدند؛ علت آن نیز خلوص نیت در عمل بود؛ البته خلوص نیت کار آسانی نیست.
ایشان با بیان این که ریا عمل انسان را تباه می کند، اضافه کردند: ریا در عمل همچون حرکت مورچه سیاه در شب تاریک روی سنگ سیاه است؛ امیدواریم همه سعی کنیم اعمال فردی و اجتماعی خود را خالصانه انجام دهیم.
معظم له در بخش دیگری از بیانات خود یکی از مسائل مظلوم در شرایط فعلی کشور را مسائل فرهنگی بویژه فرهنگ دینی و مذهبی دانستند و گفتند: ما جمهوری اسلامی هستیم و باید فرهنگ اسلام را زنده کنیم؛ مسائل فرهنگی در مسائل اجتماعی، قضایی و سیاسی تاثیرگذار است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی یادآور شدند: اگر فرهنگ دینی و اسلامی زنده باشد، مسائل اقتصادی و قضایی نیز حل می شود. این همه پرونده تشکیل می شود بسیاری از اینها ناشی از نبود تقوا و فرهنگ مذهبی است.
ایشان با بیان این که متاسفانه فرهنگ مذهبی در جامعه مظلوم واقع شده است، ابراز داشتند: شرایط مردم به گونه ای است که کتاب نمی توانند بخرند؛ کاغذ و کتاب بیش از چهار برابر شده است؛ چه کسی می تواند کتاب مذهبی بخرد؟
معظم له یادآورشدند: برای برخی امور، ارزِ ارزان قیمت اختصاص می یابد اما برای مسائل فرهنگی باید با قیمت بالا تهیه شود و متاسفانه روز به روز ضربه های آن را می خوریم.
ایشان بیان داشتند: بی تقوایی ها سبب اختلاس، دزدی ها، سوء استفاده ها و قاچاق ها می شود؛ اگر تقوا باشد که این طور نمی شود؛ ما نگران کمرنگ شدن فرهنگ دینی و حاکم شدن فرهنگ غربی هستیم.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تاکید کردند: همه مسؤولان محترم، مردم و حوزه ها ان شاءالله از خواب غفلت بیدار شوند و اهمیت به فرهنگ مذهبی را لازم و واجب بدانند و برای زنده شدن آن در جامعه تلاش کنند.