ایشان ضمن تأکید بر اهمیت هیئت هاى مذهبى افزودند: هیئت هاى مذهبى احیاء گر مکتب تشیع مى باشند. در زمان هاى تاریک و خفقان زمان شاه این هیئت ها بودند که باعث زنده شدن مکتب اسلام شدند. در سایه هیئات مذهبى مردم اعتقاد دینى، اخلاق دینى، احکام دینى و مسائل دینى خودشان را یاد مى گیرند.
معظم له فرمودند: اگر این هیئت ها به وظایف خود به درستى عمل کنند، آموزشگاهى بزرگ براى احیاى مکتب اسلام است و به یقین مورد عنایت امام زمان(عجل الله تعالى فرجه الشریف) خواهد بود.
ایشان با اشاره به تبلیغات گسترده علیه دین اسلام و مکتب تشیع فرمودند: وجود هیئت هاى مذهبى در حال حاضر، مؤثر و وظایف آنها سنگین است.
آیت الله العظمی مکارم وظیفه هیئات را مهم و مقدس بر شمردند و تأکید کردند: بچه ها، جوانان و نسل هاى بعدى را بسوى هیئت ها دعوت کنید و با روحیه هیئتى آشنا سازید تا بتوانند در آینده پرچم عزادارى اهل بیت(علیهم السلام) را برپا داشته باشند.
ایشان حضور جوانان در هیئت مذهبى را سودمند و مفید خواند و افزودند: آینده نظام و اسلام و تشیع بوسیله جوانانى که در هیئات مذهبى با برنامه ریزى دقیق و شور و عشق خاصى شرکت مى کنند، بیمه است و هرگاه جوانان از هیئات مذهبى دور شد، باید احساس خطر کرد.
معظم له در ادامه به برنامه ریزى صحیح در هیئت هاى مذهبى اشاره کردند و فرمودند: در برنامه ریزى ها باید با مشورت با همدیگر و به صورت گروهى انجام شود و نباید نظر یک فرد ملاک قرار گیرد.
ایشان در ادامه به نظارت بر مسائل مربوط به مداحان تأکید کردند و فرمودند: مداحان، خدمتگزاران دین و بلبلان باغ حسینى و پیروان خط دعبل، فرزدق و کمیت ها هستند و مداحان یکى از بازوهاى اسلام و تشیع است و ما به آنها احترام قائلیم.
ایشان به آفات مداحى ها اشاره نموده و فرمودند: مداحان عزیز باید به سه نکته مهم توجه داشته باشند: یکى اینکه محتواى اشعار آنها باید از سطح بالایى برخوردار باشند. دیگر اینکه آهنگ مداحى ها نیز متناسب با مجالس اهل بیت(علیهم السلام) باشد.
ایشان اخلاق مداحان و اعضاى هیئت را از نکات مهم بر شمردند و فرمودند: مداحان عزیز باید در اجتماع نیز با اخلاق باشند، چرا که جوانان آنان را الگوى خود قرار مى دهند و کسانى که در هیئت ها شرکت مى کنند نیز باید داراى اخلاق حسنه باشند.
آیت الله العظمی مکارم به هوشیارى تمام هیئت ها نسبت به عوامل نفوذى دشمنان تأکید کردند و گفتند: بعضى از افراد ناباب و نفوذى زیر پوشش مجالس مذهبى، فعالیت هایى براى مقاصد باطل و ناپاک خودشان کارهایى انجام بدهند که باعث وارد ضربه به مکتب تشیع گردد.
ایشان در پایان خاطرنشان ساختند: هیئات مذهبى نباید وارد مسائل جناحى و حزبى شوند، و نباید پایگاه و سکوى پرشى براى سوء استفاده بعضى از جناح ها ومقاصد خاص بعضى از احزاب قرار گیرد.