در ابتداى این دیدار، آقاى حکیم شرح جامعى درباره بهبودى نسبى وضع عراق از نظر امنیت و توجه اقشار و مذاهب مختلف به وحدت و بالا رفتن میزان درآمد دولت و پائین آمدن آمار بیکارى از پنجاه درصد به بیست درصد و به خصوص توجه فوق العاده و چند میلیونى شیعیان به مسأله زیارت اعتاب مقدسه (در ایام زیارتى) که سبب همبستگى فوق العاده آنها به یکدیگر مى شود به گونه اى که بعضى ها صدها کیلومتر فاصله را با پاى پیاده راهى عتبات مقدسه مى شوند و همه وسائل مورد نیاز حتى طبیب و دارو در ایستگاه هاى بین راهى به صورت خودجوش و مردمى وجود دارد و صحنه هاى فوق العاده عاطفى و محبت و وداد به وجود مى آورد و نیز درباره مرمت حرمین شریفین عسکریین توضیحات امیدواره کننده اى دادند.
سپس حضرت آیة الله مکارم گفتند: کشور عراق نزدیکترین همسایه ما از نظر فرهنگى و مذهبى و عاطفى است و ما آنجا را همچون کشور خودمان دوست داریم و شب و روزى بر ما نمى گذرد مگر اینکه براى نجات برادران و خواهران عراقى از شرّ اشغالگران و بازگشت امنیت به آنجا دعا مى کنیم.
این مرجع تقلید سپس افزودند: عراق بحمدالله همه چیز دارد، مشکل اصلى عراق دو چیز است که اگر إن شاءالله به زودى حل شود همه مشکلات حل خواهد شد، اوّل: مسأله اشغال خارجى است که سزاوار است همه مردم عراق یک زبان پاکسازى کشور خود را از همه اجانب بخواهند در این صورت موفق خواهند شد و دوم مشکل وحدت مذاهب است که بحمدالله طبق آنچه بشارت دادید حرکت به سوى وحدت شتاب بیشترى به خود گرفته است.
حضرت آیة الله مکارم نقش مرجعیت محترم عراق را در هر دو مسأله و نقش جناب آقاى حکیم و فرزندشان را ستودند و اظهار امیدوارى کردند که به زودى ترمیم ویرانى هاى عصر صدام و دوران جنگ به مرحله نهایى برسد و گفتند: امیدواریم ما هم بتوانیم در آینده نزدیک در محیطى امن و امان به زیارت امامان اهل بیت(علیهم السلام) و شما به عراق بیاییم. جناب آقاى حکیم نیز گفتند: ما با تمام امکانات آماده هستیم.
دیدار معظم له با رئیس مجلس اعلای عراق
سپس حضرت آیت الله مکارم گفتند: کشور عراق نزدیکترین همسایه ما از نظر فرهنگى و مذهبى و عاطفى است و ما آنجا را همچون کشور خودمان دوست داریم و شب و روزى بر ما نمى گذرد مگر اینکه براى نجات برادران و خواهران عراقى از شرّ اشغالگران و بازگشت امنیت به آنجا دعا مى کنیم.