حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی صبح امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، به مساله مهم انتخابات و تبلیغات آن اشاره و تاکید کردند: شکی نیست که مردم باید افراد را بشناسند تا سبک و سنگین کرده و اصلح را انتخاب کنند و این فرع بر این است که اشخاص برای جامعه شناخته شوند و تبلیغات درست داشته باشند.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی ادامه دادند: دو نوع تبلیغات وجود دارد، یک نوع تبلیغات به معنای صحیح و اسلامی است و یک نوع تبلیغات غربی که برای رسیدن به هدف هر نوع وسیله ای را مباح می داند.
ایشان با بیان این که تبلیغات انتخاباتی در عین ضرورت برای شناخت مردم و روشن شدن برنامه ها و اهداف، آسیب هایی نیز دارد، نخستین آسیب را تخریب دیگران از طریق تهمت، دروغ بستن، غیبت و تحقیر کردن دانسته و ابراز داشتند: مردم هوشیار هستند و اگر ببینند کسی از مسیر باطل وارد می شود می دانند که او آدم درستی نیست.
معظم له با تاکید بر این که باید مراقب باشیم تبلیغات از شکل اسلامی به شکل غربی درنیاید، دومین آسیب متوجه تبلیغات انتخاباتی را آسیب تدلیس و خلاف واقع نشان دادن مسائل دانسته و یادآورشدند: دادن وعده های دروغین گناه کبیره و حرام است؛ افرادی که در مسیر انتخابات هستند هم خودشان و هم ستادهایشان باید این نکات را رعایت کنند.
ایشان اسراف و تبذیر را سومین آسیب متوجه تبلیغات انتخابات دانسته و یادآور شدند: اگر افرادی خودشان و ستادهای انتخاباتی شان پول های زیادی خرج کنند، این سؤال برای مردم پیش می آید که این پول ها را از کجا آورده اند.
معظم له آسیب دیگر را غلوگویی و افراط دانسته و تصریح کردند: این که بگوییم فلانی در دنیا بی نظیر است، این غلوها گناه کبیره است، همان گونه که اهانت و تحقیر گناه کبیره است؛ باید در حدی که شخص لیاقت، استعداد و توانایی دارد تبلیغات شود، مردم به افراد خالص و مخلص رای می دهند، البته ممکن است افرادی فریب اینها را بخورند اما اکثر مردم فریب غلوگویی و افراط گویی ها را نمی خورند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی سیاه نمایی وضعیت کشور برای پیشبرد امور خود را آسیب بعدی ذکر کرده و تصریح نمودند: در جامعه امروز نقاط مثبت و منفی است و باید واقعیات را مطرح کرد، اما این که سیاه نمایی شود و بذر یاس برای پیشرفت خود در آینده بپاشند گناه کبیره است.
ایشان قانون شکنی را آسیب بعدی متوجه تبلیغات انتخابات دانسته و تاکید کردند: در حکومت اسلامی قوانین احترام شرعی دارد؛ چراکه از فیلتر شورای نگهبان رد می شود و رنگ اسلامی دارد و اگر غیر اسلامی باشد حتما جلوی آن گرفته می شود.
معظم له افزودند: وقتی قانونی تصویب شد احترام حکم شرعی را دارد و نباید با آن مخالفت کرد، قانون هایی که مسیر صحیح را طی کرده و جنبه مشروعیت پیدا کرده باید رعایت شود و شکستن آن درست نیست و نباید در برابر آن نق زد و بهانه گیری کرد.
ایشان نسبت به سوء رفتارهای احتمالی افرادی که صلاحیت آنان تایید نمی شود، هشدار داده و فرمودند: من بیم دارم که برخی از کاندیداها که جامع الشرایط نباشند و صلاحیت شان تایید نشود شروع کنند به سمپاشی بر ضد نهادهای قانونی؛ درست نیست اگر مساله ای برخلاف میل ما بود قبول نکنیم و مسائلی که مطابق میل ما است را قبول کنیم؛ این قانون گرایی نمی شود و با چنین وضعیتی سنگ روی سنگ بند نمی شود.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی تاکید کردند: اگر این آسیب ها در تبلیغات نباشد وضعیت روحانی و معنوی می شود و یقینا عنایات خداوند متوجه ما می شود، اما اگر مراعات نشود عنایات الهی نیز گرفته خواهد شد.
ایشان تاکید کردند: امیدواریم همگان اعم از کاندیداها، ستادها و حامیان نامزدها این اصول اسلامی را رعایت کنند تا خداوند عنایت کند کسی که اصلح باشد رای بیاورد و بتواند مشکلات مردم را حل، نقاط ضعف را برطرف و نقاط قوت را تقویت کند.
هشدار نسبت به سوء رفتارهای احتمالی کاندیداها
من بیم دارم که برخی از کاندیداها که جامع الشرایط نباشند و صلاحیت شان تایید نشود شروع کنند به سمپاشی بر ضد نهادهای قانونی؛ درست نیست اگر مساله ای برخلاف میل ما بود قبول نکنیم و مسائلی که مطابق میل ما است را قبول کنیم