حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار اعضای فراکسیون بیداری اسلامی مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از تشکیل این فراکسیون در مجلس شورای اسلامی اظهار داشتند: گستردگی موج بیداری اسلامی که در منطقه به وجود آمده است، برای کمتر کسی قابل پیشبینی بود که همین مسئله موجب غافلگیری همه شد.
ایشان افزودند: بر اساس این غافلگیری، آمادگی استقبال از این حرکتها برای ما نبود، از این رو باید با سرعت هر چه بیشتر این مسئله مهم و سرنوشتساز را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم و آنچه به نفع اسلام و مسلمین است را پیدا کنیم.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی، بیداری اسلامی را فرصتی تاریخی و مهم برای اسلام برشمردند و با بیان این که غفلت از این موضوع ممکن است، مشکلات بزرگی را برای اسلام به وجود آورد، خاطرنشان کردند: نخستین مشکلی که ممکن است در این عرصه به وجود آید، به انحراف رفتن این حرکتها از سوی مستکبران است که شرایط را برای استعمار کردن فراهم میآورد.
ایشان ادامه دادند: استفاده کردن دشمن از این حرکتهای اسلامی و گرفتار نمودن مسلمانان با اختلافات و جنگ داخلی از دیگر مشکلاتی است که این انقلابها را تهدید میکند و موجب تخریب این کشورها میشود.
معظم له غفلت مسلمانان از دشمنان را دیگر مشکل پیشروی بیداری اسلامی بیان کرده و فرمودند: بیداری اسلامی ممکن است، مسلمانان را از دشمن غافل کند؛ در این شرایط دشمن عرصه را برای اجرای نقشههای شوم خود باز ببیند.
ایشان در ارائه راهکارهای موجود برای نجات مردم مسلمان در این بیداریهای اسلامی خاطرنشان کردند: ایران اسلامی باید در مرحله نخست تجربیات انقلاب خود را در اختیار آنها قرار دهد. ما بهترین تجربه را در انقلاب داریم که میتوانیم با ارائه این تجربیات نگذاریم آنها به این انحرافات کشانده شوند و در مسیر درست حرکت کنند.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی، تشکیل فراکسیون بیداری اسلامی و برگزاری همایشها و برنامههایی در باره بیداری اسلامی را، راه دیگری در برطرف کردن مشکلات موجود در موج بیداری در کشورهای اسلام برشمردند و گفتند: این فعالیتها نقش گستردهای در جلوگیری از به انحراف رفتن این بیداری میشود، البته به این شرط که این فعالیتها اطلاعرسانی شود و همگان با دستآوردهای آن آشنا شوند و بدانند که کشوری، انقلاب آنها را بررسی و نقادی میکند و راه درست را به آنها نشان میدهد.
ایشان ارتباط با سران این کشورها را راهکاری دیگر در این عرصه معرفی و بیان داشتند: اگر امکانات و شرایط اجازه دهد، باید با سران این کشورهاو کسانی که در آینده مسئولیت را به دست میگیرند، دعوت شوند و با آنها دراین عرصه صحبت شود. باید راه را به آنها نشان داد تا آنها در مسیر خود به بیراهه نرفته و گرفتار مشکلات نشوند.
***
معظمله با تأکید بر نقش علما و روحانیت در انقلاب اسلامی ایران اظهار داشتند: علمای کشورهای اسلامی باید بدانند که تکیه بر مسائل ملیتی در مبارزه با استکبار نمیتواند اثر گذار باشد، باید مردم را حول اسلام گرد هم آورد و با استفاده از احساسات دینی، انقلابها را در مسیر اسلامی حفظ کرد که در این عرصه علمای این کشورها نقش زیادی دارند.
ایشان با اشاره به مسئله مبارزه با اسرائیل خاطرنشان کردند: زمانی که کشورهای اسلامی در مقابله با اسرائیل بر عرب بودن تکیه کردند، نتوانستند کاری را پیش برند، از این رو سرکوب میشدند، ولی زمانی که با شعار اسلام پیش رفتند، اسرائیل عقب نشینی کرد.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به تلاش استکبار در سرکوب کردن کشورهایی که در خط مقدم با اسرائیل هستند، تصریح کردند: استکبار میخواهد کشورهایی که در مقابله بااسرائیل در خط مقدم هستند را سرکوب کند؛ آنها میخواهند با استفاده از این بیداری اسلامی این کشورها را سرکوب کنند تا اگر جایی را از دست دادند، جای دیگری را به دست آوردند و با این روش برنامههای خود را پیش ببرند.
ایشان با یبان این که تحلیلهای انفرادی درباره بیداری اسلامی ممکن است مردم این کشورها را دچار سردرگمی کند، تأکید کردند: این که هرکس به تنهایی مسائل را تحلیل کرده و آن را در رسانهها نیز منتشر سازد، ممکن است با تناقضگویی همراه شود در این شرایط ملتهای مسلمان که درکشورهای خود انقلاب به وجود آوردهاند در بررسی این تحلیلها دچار سردرگمی شوند.
معظم له در ادامه با اشاره به برخی فعالیتهای کشورهای همسایه در راستای یاری رسانی به غرب اظهار داشتند: برخی از کشورهایی که دم از دوستی با ما میزنند و ارتباط دوستانه با ما برقرار میکنند، متأسفانه در عمل به گونهای دیگر رفتار میکنند. اینها سعی میکنند بیداری را به کشورهایی که خط مقدم مبارزه با اسرائیل هستند تسری دهند، غافل از این که اسرائیل بعد از نابودی این کشورها خود آنها را نیز نابود میسازد.
ایشان افزودند: اینها تبدیل به برادر ناتنی ما شدهاند و نشان میدهند که همچون گذشته با کشورهای غربی همچنان در ارتباط هستند،تنها رنگ و لعاب جدیدی برای استفاده از شرایط منطقه به خود گرفتهاند.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی در ادامه با اشاره بر این که دشمن میخواهد نشان دهد که ایران اسلامی در انقلابهای منطقه به دنبال توسعهطلبی است، اظهار داشتند: ما باید همواره تکرار کنیم که ایران هیچ چشمداشتی در هیچ کشور منطقه ندارد و دنبال حکومت، نفوذ و به دست آوردن خاکی از سرزمینی ندارد، ما میخواهیم که این کشورها آباد و آِزاد باشند.
ایشان خاطرنشان کردند: برگزاری همایشها درباره بیداری اسلامی نشان میدهد که ایران نه تنها هیچ ترسی از به وجود آمدن موج بیداری در این کشور ندارد بلکه در ثبات وبیداری کامل به سر میبرد.
خاطرنشان میشود در ابتدای این دیدار دکتر صدر، نائب رییس مجلس و دبیر کمیسیون بیداری اسلامی گزارشی از فعالیتهای انجام شده و برنامههای آتی این کمیسیون ارائه داد.
تجربیات انقلاب را در اختیار خیزشهای اسلامی قرار دهیم
ما بهترین تجربه را در انقلاب اسلامی داریم؛ که میتوانیم با ارائه این تجربیات نگذاریم آنها به این انحرافات کشانده شوند و در مسیر درست حرکت کنند