ایشان فرمودند: من یقین دارم اگر امام راحل(ره) مرجع نبودند انقلاب به جایی نمی رسید به همین خاطر مردم فرامین ایشان را به عنوان واجب شرعی عمل میکردند.
معظم له افزودند: اگر ما حکومت اسلامی هم نداشته باشیم برای حفظ کشور باید مرجعیت و روحانیت را حفظ کنیم زیرا اگر مشکلی پیش بیاید این حکم جهاد مرجعیت است که همه را سرباز می کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی فرمودند: هنوز این نهاد مردمی به خوبی تعریف نشده و نقش آن برای حفظ نظام و رهبری کشور و مبارزه با دشمن شناخته نشده است به همین جهت گاهی به آن بی توجهی می شود.
ایشان با اشاره به اینکه در طول تاریخ همواره به نقش و جایگاه مرجعیت اهمیت داده می شد، اظهار داشتند: برخی زمامداران در سایه همین مرجعیت قدرتشان را حفظ کردند و توانستند حکومت کنند، از این رو باید در دوران کنونی موانع و آسیب ها را در این زمینه پیدا کرد.
معظم له در بخشی دیگر از سخنان خود خطر وهابی های تکفیری را یاد آور شده و اظهار داشتند: امروز وهابی های تکفیری مرجعیت را هدف گرفته و برای تضعیف آن تلاش و به شکل های مختلف در این راه فعالیت می کنند؛حوادث مکه، مدینه، پاکستان و داخل کشور خطر هایی است که از سوی وهابی های تندرو اعمال می شود، که باید جدی تر با این عوامل برخورد شود، من معتقدم تروریست ها و وهابی های تندرو از مدارس علوم دینی آنها برمیخیزند و عقاید نادرست آموزشی آنها موجب قتل و کشتار مسلمانان شده است.لذا باید مدارس وهابی ها تحت کنترل صحیح دولت ها قرار گیرد زیرا آموزش های نادرست این مدارس به ضرر برادران اهل سنت هم هست .
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده و اظهار داشتند: در دنیایی قرار داریم که مشکلاتش روز افزون می شود، از این رو باید با برنامه های صحیح برای حل مشکل مردم چاره اندیشی کرد و این برنامه ها باید عملی ، ریشه ای و به دور از سطحی نگری باشد.
معظم له فرمودند:امروز مشکلات جوانان زیاد است و باید برای حل آن در سایه مدیریت قوی و صحیح چاره ای اندیشید.
ایشان تاکید کردند ما در انتخابات برای حمایت و معرفی شخصی اقدام نمی کنیم و در این مساله بیطرف هستیم، خود مردم باید مدبرانه، عاقلانه و هوشیارانه فردی را برگزینند که ملاکهای رییس جمهور اصلح را داشته باشد.