بسم الله الرحمن الرحیم
«قال عَلِیُّ بْنُ موسَی الرِّضَا علیه السلام: «یا سَعْدُ عِنْدَکمْ لَنَا قَبْرٌ» قُلْتُ: جُعِلْتُ فِدَاک قَبْرُ فاطِمَةَ بنْتِ موسَی علیه السلام؟ قَالَ:« نَعَمْ مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّةُ»
(مستدرک الوسائل، ج 10، ص 368)
در آغاز لازم می دانم از مقام شامخ و جایگاه رفیع بانوی کرامت، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها تجلیل نموده و از برگزارکنندگان و میهمانان این جلسه نورانی که به منظور تکریم شخصیت این بانوی گرامی برپا گردیده است تشکر و قدردانی نمایم.
حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها از زمره زنان عالی مقام در خاندان اهل بیت علیهم السلام است تقوا و پرهیزگاری، علم و دانش و انتساب بلاواسطه به حضرت موسی بن جعفر علیه السلام از امتیازات این بانوی مکرّمه است؛ علاوه بر این علاقه و اشتیاق به زیارت حجت خداوند در خراسان و تحمّل مصائب و شدائد سفر برای ملاقات برادر، نشان از دلدادگی او به حضرت رضا علیه السلام دارد؛ سفری که ناتمام ماند و در نهایت ایشان در قم مسکن گزیده و رحلت نمودند.
با ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به شهر قم که مردمانش سابقه طولانی در تشیّع و مودّت اهل بیت علیهم السلام داشتند این شهر به مرکز همبستگی و اجتماع شیعیان تبدیل و با تاسیس حوزه علمیه در جوار بارگاه آسمانی آن حضرت، تکمیل گردید.
عظمت مقام حضرت معصومه سلام الله علیها و فیوضات معنوی این بارگاه نورانی سبب توجه بسیاری از مراجع تقلید، فقهاء، مفسران، اندیشمندان و فضلا به این آستان مقدس گردید و بسیاری از دانشمندان به شوق بهره مندی از این فیوضات روحانی، در این شهر اقامت گزیده، به تدریس و تحصیل مشغول گردیدند و افتخارشان این بود که در جوار آن حضرت پرورش یافته و از برکات این آستان بهرهمند گردیده و به آن بزرگوار، توسل مینمایند و این خود شاهد بر این است که در فرهنگ اسلامی زنان نیز همانند مردان، می توانند به جایگاه رفیعی دست یابند بی آنکه تبعیض و تفاوتی در میان باشد.
این جانب بار دیگر ضمن تشکر از دست اندرکاران و شرکت کنندگان در این مراسم و ابلاغ سلام به مردم عزیز استان هرمزگان، از خداوند متعال خواهانم تا همه ما را مشمول شفاعت آن حضرت قرارداده و توفیق زیارت با معرفت و شفاعت واسعه ایشان را به همه ما عنایت فرماید.
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
1 آبان 1402