حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار با جمعی از مدیران اداره کل آموزش و پرورش استان قم با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان در نهج البلاغه اظهار داشتند: ایشان به پنج نکته در مورد برتری علم بر مال اشاره کرده اند؛ از جمله این که علم حافظ انسان و انسان حافظ مال است.
ایشان افزودند: تمام اموال و ثروت ها در سایه علوم اجتماعی و اقتصاد حفظ می شود، بنابراین چیزی که پایدار است علم است و همه چیز باید در سایه علم قرار گیرد، تعلیم و تعلم از ارزش دوچندانی برخوردار است و خداوند این پیمان را از علمای دین گرفته که تعلیم دهند.
معظم له عنوان کردند: در روایتی معروف آمده است که وقتی معلمی به کودکی بسم الله الرحمن الرحیم را یاد بدهد و او تکرار کند، خداوند چهار برات آزادی از دوزخ را برای معلم و متعلم و پدر و مادر متعلم می نویسد و شما باید خدا را شکر کنید که در این مسیر قرار گرفته اید.
ایشان با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای تعلیم و تعلم بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کردند: ما افتخار می کنیم تابع مذهبی هستیم که این قدر به علم و عالم اهمیت می دهد و امیدواریم در مسیر مسؤولیت خود موفق باشید.
حضرت آیت الله العظمی مکارمشیرازی تأکید کردند: فرزندانی که تحویل شما داده میشود امانت است که باید مراقب باشید در آنها خیانت صورت نگیرد، چون امانات انسانی از امانت های مالی اهمیت بیشتری دارد؛ سرمایه های اصلی جامعه انسان ها هستند و منابع زیرزمینی در در درجات بعدی قرار دارد.
ایشان عنوان کردند: بحث بعدی تعهد اخلاقی و دینی است که اگر این مورد نباشد نیروی انسانی هم کارایی ندارد، بنابراین باید علم و ایمان در کنار هم پرورش پیدا کنند و اگر غیر این باشد کار خراب می شود، مسأله بعدی آن است که ما در زمان زندگی می کنیم که وسائل انحراف از هر زمانی بیشتر است.
معظم له با بیان این که فضای مجازی به ابزاری برای فساد تبدیل شده است، خاطرنشان کردند: به همین میزان باید ابزار تهذیب اخلاق و پاکی نفس هم بیشتر شود؛ ما معتدیم برای پیشرفت مسائل آموزش و پرورش یک مثلثی هست که باید اصلاح شود و آن برنامه، کتاب و معلم است.
ایشان ابراز داشتند: در آموزش و پرورش هنوز هم گاهی افراد نفوذی پیدا می شوند، البته جامعه معلمان جامعه ای مورد احترام هستند ولی به ما خبر می رسد که در برخی مراکز سند 2030 در حال اجرا است که به طور کلی مبانی دینی و مذهبی را در بین فرزندان ما خراب می کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی عنوان داشتند: باید مراقب برنامه ها و کتاب ها باشیم و حرکات غیر مسؤولانه را رصد کنیم، بنابراین عمل شما عبادت است و مسؤولیت شما هم سنگین است چراکه همیشه در کنار کوه های بلند دره های عمیق وجود دارد.
ایشان با اشاره به این که پیشرفت علمی دانش آموزان قمی در کنکور نیز باعث خشنودی است، خاطرنشان کردند: این مسأله موجب می شود شهر قم که شهری مذهبی است در بین دیگر شهرهای کشور جایگاه خود را از نظر علمی در مدارس نیز نشان بدهد.