عده ای با هجمه به اعتقادات و احکام در صدد تضعیف نظام هستند | عدم اکراه در دین به معنای آزادی مطلق و شکستن خط قرمزها نیست

عده ای با هجمه به اعتقادات و احکام در صدد تضعیف نظام هستند | عدم اکراه در دین به معنای آزادی مطلق و شکستن خط قرمزها نیست


اگر افرادی در ملأ عام کارهای خلاف انجام دهند حکومت و آحاد مردم از باب فریضه نهی از منکر مأمور هستند، مردم باید با زبان نهی کنند و حکومت باید با استفاده از موقعیت خود، نهی از منکر داشته باشد، اگر شرب خمر و رشوه خواری و گناهان علنی باشد باید جلوی آن گرفته شود وبی حجابی نیز از همین قبیل است‌

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حاشیه سازی و غلط اندازی رسانه های خارجی و برخی رسانه‌های داخلی درباره حجاب گفتند: می‌گویند در اسلام چیزی اجباری نیست چرا حجاب باید اجباری باشد؟

ایشان افزودند: این افراد کلمه اجبار را به غلط در این مسأله استعمال می کنند، اموری در اسلام مانند شرب خمر، مواد مخدر، دزدی، رشوه خواری و اعمال خلاف عفت و بی‌حجابی ممنوع است، گاهی کسی در خانه خود اعمالی از این قبیل انجام می دهد که ما مأمور به تجسس نیستیم و زندگی خصوصی که می گویند این است، مأمور به ورود به زندگی خصوصی افراد نیستیم که ببینیم افراد در خانه چه می کنند.

معظم له اظهار داشتند: اگر افرادی در ملأ عام کارهای خلاف انجام دهند حکومت و آحاد مردم از باب فریضه نهی از منکر مأمور هستند، مردم باید با زبان نهی کنند و حکومت باید با استفاده از موقعیت خود، نهی از منکر داشته باشد، اگر شرب خمر و رشوه خواری و گناهان علنی باشد باید جلوی آن گرفته شود وبی حجابی نیز از همین قبیل است.

ایشان ادامه دادند: بی حجابی ربطی به زندگی خصوصی کسی ندارد بلکه در ملأ عام بوده و عمومی است و در صحنه اجتماع کاری انجام می شود که گناه است، نمی توان به بهانه‌های مختلف گفت که کارهای خلاف و گناه در جامعه آزاد باشد، اگر بنا شد آزادی این چنینی وجود داشته باشد منحصر به حجاب نمی شود و مشکلات دیگر نیز پدید می‌آید.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به تمسک برخی به آیه «لا اکراه فی الدین» برای توجیه کارهای خلاف، ابراز داشتند: این آیه برای اصول اعتقادی است که نمی شود عقاید باطنی مردم را عوض کرد، لا اکراه فی الدین بدان معنا نیست که همه برای هرکاری آزاد هستند و خط قرمزی وجود ندارد.

ایشان عنوان کردند: اینگونه نیست که با تمسک نادرست به این آیه بتوان کارهای خلاف را توجیه کرد. در اعمال باید دانست که نمی توان مسائل ممنوع را انجام داد و باید از منکرات جلوگیری کرد، معنای نهی از منکر هم خشونت نیست؛ با زبان خوش می توان اشخاص را امر به معروف و نهی از منکر کرد البته خلافکارانی که متوسل به خشونت می شوند حساب دیگری دارند.

معظم له خاطرنشان کردند: ماشین نیز نمی تواند حریم خصوصی باشد چرا که مانند خانه شیشه ای در معرض دید عموم قرار دارد، حریم خصوصی این است که از دید مردم پنهان باشد، عده ای آگاهانه و ناآگاهانه برای تضعیف جمهوری اسلامی درصدد مجاز کردن محرمات هستند و می گویند که اگر احکام دینی مورد هجمه قرار داده شود نظام نیز آسیب می بیند.

ایشان اضافه کردند: باید مراقب بود و از تکرار مغلطه کاری ها پرهیز شود. مغلطه کاری و استفاده از الفاظ در غیر مورد، صحیح نیست بلکه باید هوشیار باشیم و روشنگری کنیم، برخی می گویند مسائل مهمتری از حجاب وجود دارد و و باید به آن ها برسیم در حالی که اگر انسان بیماری هایی دارد باید همه را علاج کند، مثلاً یک بیماری سخت دارد و یک بیماری ساده تر باید همه را علاج کند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی افزودند: در پایان امیدواریم با هوشیاری راه را بر کسانی که می خواهند احکام اسلام و نظام را تضعیف کنند و کشور را تسلیم به بیگانگان کنند، ببندیم.

captcha