تحقق بانکداری اسلامی شکوفایی اقتصادی کشور را به دنبال دارد

تحقق بانکداری اسلامی شکوفایی اقتصادی کشور را به دنبال دارد


باید فلسفه شکل گیری بازار بورس و میزان تطبیق عملکردها با این فلسفه همواره مد نظر دست اندرکاران باشد تا از این موضوع انحرافی بوجود نیاید. و بازار بورس بازاری مفید و پویا و تاثیرگذار در پیشرفت اقتصادی باشد.‌

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(دام ظلّه) امروز در دیدار کمیته فقهی و اقتصادی سازمان بورس کشور، تشکیل این کمیته را اقدامی ارزشمند و ضروری دانسته و خاطرنشان کردند: نظام ما نظامی اسلامی است و رکن دین در کنار جمهوریت است و نمی شود ما نظام خود را اسلامی بدانیم اما از فقه دور باشیم؛ بنابراین تشکیل این کمیته حرکتی در جهت تقویت نظام اسلامی است.
معظم له در ادامه با اشاره به مسائل مستحدثه فرمودند: اگر ما برای این مسائل پاسخ نداشته باشیم چنین استنباط می شود که فقه اسلامی برای تمام مسائل پاسخ ندارد، در حالی که فقه پاسخگوی تمام نیازها است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظلّه) ابراز داشتند: به قدری بنیه فقهی و معارف اسلامی قوی است که جوابگوی همه نیازها در تمام اعصار است.

ایشان با تاکید بر این که یک سلسله مسائل مستحدثه از غرب می آید و ما نباید به آن خوشبین باشیم، فرمودند: فرهنگ ما با غربی ها در بسیاری از موارد نمی سازد و نباید تحت تاثیر هجمه حرف ها و زیبایی تعبیرات شان قرار گیریم.

معظم له با بیان این که فقه شیعه از نظر عمق قابل مقایسه با فقه دیگر مذاهب از جمله اهل سنت نیست، تصریح کرد: متاسفانه فقه شیعه مظلوم واقع شده و نتوانسته ایم این فقه را به موقع به دنیا انتقال دهیم.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظلّه) نظریه فتح باب اجتهاد را دال بر کارآمدی فقه شیعه ارزیابی و تصریح فرمودند: باید با اطمینان خاطر و ایمان به این برتری این مسائل را دنبال کنیم و فقه شیعه را بیش از پیش تبیین کنیم.

معظم له با بیان این که نباید به مسائل فقهی توجیه گرانه نگریسته شود، ابراز داشتند: اگر بانکداری اسلامی عملیاتی شود چقدر با بانکداری غربی تفاوت دارد، بانکداری اسلامی تاکید دارد که در کنار عقود باید کار اقتصادی شود.

ایشان تحقق بانکداری اسلامی را عامل شکوفایی اقتصادی کشور ذکر و خاطرنشان کردند: درباره بورس شک و تردیدهایی هست، نکند بورس تبدیل به مرکزی شود که ظاهرا اقتصادی ولی مایه سرگرمی است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظلّه) افزودند: باید فلسفه شکل گیری بازار بورس و میزان تطبیق عملکردها با این فلسفه همواره مد نظر دست اندرکاران باشد تا از این موضوع انحرافی بوجود نیاید. و بازار بورس بازاری مفید و پویا و تاثیرگذار در پیشرفت اقتصادی باشد.

برچسب ها :
captcha