اتّحاد علمای اسلام زمینه ساز حل مشکلات مسلمانان است

اتّحاد علمای اسلام زمینه ساز حل مشکلات مسلمانان است


اگر چنانچه علمای اسلام و بزرگان مسلمین با هم بنشینند و تبادل‌نظر کنند و ملّت‌های اسلامی در برابر این خطر دست به دست هم بدهند و در مقابل این گروه مقاومت کنند، این دو عنصر می‌تواند حتی در مقابل حاکمان دست‌نشانده بیگانه کارساز باشد‌

حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار با جمعی از شرکت‌کنندگان در کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی از جمله مفتی اعظم تونس، با آرزوی حل مشکلات تمام جوامع اسلامی، تأکید کردند: ما در عصری زندگی می‌کنیم که مشکلات آن در تمام کشورها بسیار زیاد است، اما معتقدم اگر اخلاص داشته باشیم خداوند ما را هدایت خواهد کرد.

 معظّم له با اشاره به آیه شریفه «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا» تصریح فرمودند: ما می‌گوییم که جهاد در اینجا مطلق است و شامل تمام زمینه‌ها می‌شود؛ هدایت به معنای نشان دادن راه نیست بلکه به معنی رساندن به مقصود است، ما هم اگر اخلاص داشته باشیم خداوند ما را به مقاصدمان می‌رساند.

 ایشان در ادامه جریان‌های تکفیری را مهم‌ترین مشکل جهان اسلام دانستند و تصریح کردند: تصور می‌کنیم از زمان حضرت آدم تا امروز گروهی با این افکار و رفتار پیدا نشده است، اینان خطری برای اسلام و مسلمین و کل بشریت هستند.

 معظّم له افزودند: با این همه این مشکل قابل حل است؛ اگر چنانچه علمای اسلام و بزرگان مسلمین با هم بنشینند و تبادل‌نظر کنند و ملّت‌های اسلامی در برابر این خطر دست به دست هم بدهند و در مقابل این گروه مقاومت کنند، این دو عنصر می‌تواند حتی در مقابل حاکمان دست‌نشانده بیگانه کارساز باشد چنانکه در ایران اتفاق افتاد.

 حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی علمای اسلامی را به نقش‌آفرینی برای شکل‌گیری وحدت مسلمانان فراخواندند و تأکید کردند: اگر علما و مردم بیدار و به وظایف خود آشنا شوند پیروزی نصیب آنان خواهد بود.

 ایشان بیان کردند: ما قرآن را می‌خوانیم و در آیات آن تأمل نمی‌کنیم، قرآن می‌فرماید: «لاتکونوا من المشرکین من الذین فرقوا دینهم وکانوا شیعا» تفرقه و اختلاف به منزله شرک است؛ اگر امت اسلامی با هم اختلاف کنند با پیامبر(صلی الله علیه وآله) پیوندی ندارند.

 معظّم له با تأکید بر این که باید قرآن حلقه اتصال بین مسلمانان باشد، بیان داشتند: الحمدلله مشترکات بین مسلمین فراوان است و اختلاف اندک؛ اما باید به دیدار هم برویم و نظرات مان را از زبان همدیگر بشنویم نه از زبان دشمنان، اگر به دیدار هم برویم و به حرف های همدیگر گوش بدهیم توافق و اتّحاد حاصل خواهد شد.

 ایشان تصریح فرمودند: امیدواریم دید و بازدیدهای علمای اسلام ادامه پیدا کند تا اختلافات برطرف شود و اتّحاد و اتفاق تحقق پیدا کند.

 معظّم له در بخش دیگری از سخنان خود از اتهام های ناروا به پیروان مکتب اهل بیت (علیهم السلام) انتقاد کرده و فرمودند: از عجایب این است که کتابی از سوی شش تن از علما نوشته شده است به نام «الفقه علی المذاهب الاربعه» که در آن گفته اند ازدواج با روافض (شیعیان) صحیح نیست چون آنان بعد از هر نمازی می گویند: «خان الامین، خان الامین» جبرئیل امین خیانت کرد، جبرئیل امین خیانت کرد. چون قرار بود که نبوّت به امام علی (علیه السلام) برسد ولی او به محمّد مصطفی (صلی الله علیه وآله) داد! این سخن خنده دار، بسیار وحشتناک و خطیر است! چگونه یک عالم به خود اجازه می دهد یک چنین نسبت ناروا و بی اساس و مضحک به بخش بزرگی از مسلمانان بدهد؟! امثال این نسبت های دروغین به شیعیان کم نیست.

 حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به برگزاری کنفرانس خطر جریان‌های تکفیری که قرار است سال آینده با حضور اندیشمندان کشورهای مختلف اسلامی در شهر مقدس قم برگزار شود، گفتند: این کنفرانس رنگ و بوی مذهب خاصی ندارد بلکه وابسته به تمام علمای اسلام است.

ایشان خطاب به علمای حاضر در جلسه فرمودند: امیدوارم سال آینده در این کنفرانس شرکت کنید؛ البته مسیحیان هم درخواست شرکت کردند و به آنها گفته شد که کنفرانس باید اسلامی خالص باشد!

 معظّم له در پایان ضمن دعا برای حل مشکلات جهان اسلام تأکید کردند: امیدواریم خداوند متّعال بلای تکفیری‌ها را از جهان اسلام دور کند.

برچسب ها :
captcha