حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر روحانی با تبریک انتخاب ایشان به عنوان رییس جمهور منتخب ملت بزرگوار ایران، تاکید کردند: ما معتقدیم این انتخابات یک عنایت الهی بود؛ من ختم «اَمّن یُجیب...» می گرفتم که این انتخابات را به سلامت بگذرانیم و به برکت دعاهای مردم، خداوند این انتخابات را به نحو احسن هدایت فرمود؛ به نحوی که قطره خونی از دماغ کسی ریخته نشد.
ایشان سلامت انتخابات را مورد اشاره قرار دادند و با اشاره به این که همه گفتند که انتخابات در سلامت برگزار شد، فرمودند: حتی خارجی ها هم به سلامت انتخابات اذعان کردند و در داخل نیز درباره این انتخابات تشکیک و تردید نشد؛ در تمام کشور بحمدالله تنشی سر صندوق ها پیدا نشد؛ این هم جزء عنایات الهی بود.
معظّم له با بیان توصیه هایی به رییس جمهور منتخب، مساله تورّم را مورد اشاره قرار داده و تاکید فرمودند: تورّم مشکل مهم مردم است و سه سرچشمه دارد، یکی تحریم های خارجی است، دیگری سوء تدبیرها بود که در آن هم شک نداریم، سومین عامل بی انصافی بعضی از کسبه و تجّار است که متاسّفانه با ارز مرجع جنس وارد کردند و به ارز آزاد به مردم فروختند در حالی که چنین درآمدی، کسب حرام است و باید آموزش های فرهنگی لازم از طریق رسانه ها و حوزه های علمیه در این راستا صورت گیرد تا چنین بی انصافی هایی در حقّ ملت صورت نگیرد.
ایشان نکته ای را نیز درباره مساله یارانه ها بیان و تاکید کردند: چه دلیلی دارد به 70 میلیون یارانه بدهیم، یارانه ها برای 30 الی 40 درصد مردم است؛ اگر به متمکّنان ندهیم، وضع نیازمندان بهتر می شود بدون این که هیچ تورّم تازه ای اضافه شود، منتهی این کار آسانی نیست ولی باید انجام شود که آنهایی که نیاز ندارند نگیرند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی فرمودند: بعضی از مسئولین می گفتند ما عدالت را رعایت کردیم، در حالی که باید توجّه داشت عدالت این نیست فردی که همه چیز دارد یارانه بگیرد و آن که هیچ چیز ندارد مساوی با او باشد، این چه عدالتی است؟ عدالت آن است که از آن ها بگیرد و به این ها بدهد؛ باید به گونه ای برنامه ریزی شود که یارانه ها به مسیر صحیح سوق داده شود.
ایشان در ادامه به اهمیّت مسائل فرهنگی اشاره کرده و با بیان این که در این 8 سال بی مهری هایی به مسائل فرهنگی اسلامی شد، یادآورشد: می خواستند اوهامی را جانشین عقاید اسلامی بکنند که موفق نشدند و بر اساس آن اوهام بقیّه چیزها را سست گرفتند و اهمیّت ندادند.
ایشان متذکّر شدند: موادّ مخدّر و آمار طلاق بالا رفته، آمار ازدواج پایین آمده، بدحجابی ها را همه می بینند؛ هر وقت هم خواستند اقدامی بکنند متاسّفانه عدّه ای نه تنها سکوت نکردند بلکه کارشکنی هم کردند و این مساله سبب شد که مسائل فرهنگی رها شود و حتّی این امور را به دست متولّیان هم ندادند.
معظّم له خطاب به رییس جمهور منتخب فرمودند: انتظار از جنابعالی این است که به مسائلی فرهنگی اهمیّت داده شود؛ من معتقدم مسائل فرهنگی روی مسائل اقتصادی و سیاسی هم اثر می گذارد، اگر مردم از نظر فرهنگی و مذهبی پایبند باشند مسائل اقتصادی بهتر سامان و مسائل سیاسی بهتر رشد پیدا می کند؛ اینها در هم تأثیر متقابل دارد.
ایشان افزودند: نباید فراموش کنیم موضوع مهمّی که در برابر دشمن، کارآمد و مهم است همان اعتقادات مذهبی است و الّا آنها حمله می کردند؛ دشمنان ما می دانند یک عدّه از جان گذشته طالب شهادت، در هر شرایطی در مقابل دشمن می ایستند و آنها از این نیرو و عقیده می ترسند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر این که متولّی حفظ دین، انقلاب و کشور حوزه های علمیه است، بیان فرمودند: باید حوزه های علمیه و مراکز تبلیغی تقویت شوند، صداوسیما همکاری بیشتری بکند، و شرایط به گونه ای شود که این مسائل از رهاشدگی درآید.
ایشان ادامه دادند: یکی از اساسی ترین کارها در هر کشور این است که مرکز آمار، قوی و مطمئن باشد تا همه برنامه ریزی ها بر اساس آن چیده شود، ما تاکنون مرکز آمار قوی، فراگیر و مطمئن نداشتیم و گاهی آمار متناقض ارائه می شود و باید توجّه داشت که با این نحو آمار نمی توان برای کشور برنامه ریزی کرد و از شما می خواهیم به این نکته اهمیت دهید.
معظّم له با ابراز امیدواری نسبت به موفقیّت دولت آینده، همگان را به همکاری با دولت توصیه کرده و گفتند: ان شاءالله مردم، مراجع و حوزه های علمیه هماهنگی می کنند تا مشکلات حل شود.
ایشان خطاب به رییس جمهور منتخب با بیان این که شما با مشکلات زیادی مواجه هستید ولی با توکّل بر خدا مشکلات آسان می شود، فرمودند: باید به همه مردم هم بگویید که این کارها و مشکلات یک شبه حل نمی شود و نیازمند حوصله و گذشت زمان است؛ مردم اگر انتظار داشته باشند که مشکلات با حضور شما یک شبه حل می شود و معجزه ای صورت می گیرد درست نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ابراز داشتند: باید این مسائل را به مردم گفت تا توقّع نابجایی ایجاد نشود چراکه این توقّعات نابجا مانع راه شما خواهد بود و یکی از عوامل ایراد وارد کردن افراد بدخواه خواهد بود.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین آقای روحانی رییس جمهور منتخب به بیان دیدگاه ها و برنامه های خود پرداخت و گفت: برای ایجاد اشتغال نیاز است شرایط بیشتر و بهتری برای سرمایه گذاری و تولید ایجاد کنیم.
وی افزود: سرمایه گذاری و تولید در صورتی است که سرمایه دار احساس ثبات کند و امید به آینده داشته باشد، خوشبختانه فضای انتخابات امید خوبی ایجاد کرده ولی باید این امید را پیوسته کرد.
رییس جمهور منتخب با بیان این که جز اراده حق نمی توانست چنین انتخاباتی به وجود بیاورد، مشارکت حدود 73 درصدی مردم را نشان دهنده اهمیّت آنان نسبت به مسائل کشور و نظام دانست و گفت: همه از برگزاری این انتخابات متعجّب شدند، در داخل هم متعجّب شدند و باید از این ملّت تشکر کرد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی تصریح کرد: دولت در شرایطی می خواهد شروع به کار کند که وضع اقتصادی وضع خوبی نیست، تغییر در روابط خارجی نیز زمان بر است و باید در چنین شرایطی با منطق و تدبیر به سمت کاهش مشکلات و بهبود شرایط حرکت کرد.
رییس جمهور منتخب تاکید کرد: با وجود همه مشکلات، به حل مشکلات امیدوارم و تحقّق این مساله در صورتی است که همه کمک کنند، البته به طور طبیعی رهبر معظّم انقلاب کمک خواهند کرد، من اطمینان دارم که ایشان به دولت کمک خواهند کرد چون بدون کمک ایشان نمی شود کار را پیش برد، مردم نیز همواره کمک کار بوده و ان شاءالله با نشاط و امید، همکاری و کمک خواهند کرد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به جایگاه علما و مراجع عظام تقلید تاکید کرد: علما و مراجع و حوزه ها جایگاه والا و برجسته ای دارند و ما به کمک و عنایت آنها نیاز داریم، آنها بیشتر به صحنه می آیند و کمک می کنند و اگر همه دست به دست هم دهند با لطف حق مشکلات حل می شود.