حضرت آیت الله العظی مکارم شیرازی در دیدار رییس و اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، نسل جوان و دانشجویان را مهم ترین سرمایه کشور دانسته و تاکید کردند: سرمایه اصلی یک کشور منابع و امکانات نیستند بلکه نیرو و منابع انسانی است.
ایشان کشور ژاپن را نمونه بارز این مدعا دانست و با اشاره به وجود استعدادهای بسیار در جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردند: باید به استعدادها و نخبگان کشور بیش از پیش اهمیت داد و آنها را به عنوان سرمایه اصلی کشور پرورش داد.
معظم له بیان داشتند: دین مبین اسلام نیز بیشترین اهمیت را به نیروی انسان داده و سفارش های بسیاری از پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) در این باره وارد شده است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تاکید کردند: دنیای امروز دنیایی است که اگر در مسائل علمی عقب بمانیم در عرصه های سیاست، اقتصاد و فرهنگ نیز عقب خواهیم ماند.
ایشان با اشاره به بهانه جویی های غرب علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردند: غربی ها دوست ندارند کشوری به غیر از آنها به این فناوری صلح آمیز دست یابد والا آنها کاری به بمب اتم و امثال آن ندارند.
معظم له تصریح کردند: بسیار خرسند هستیم که مساله تحریم ها علیه ایران تبدیل به فرصت های بسیار خوبی شد و ما توانسته ایم در مسائل علمی با همت نخبگان خود پیشرفت های بسیار بکنیم به گونه ای که دشمنان ما تعجب کردند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تصریح کردند: خوشبختانه ما در منطقه از نظر علمی حرف اول را می زنیم و در دنیا نیز جزو کشورهای برجسته هستیم و باید قدر این موقعیت را دانست.
ایشان یکی از معجزات پیامبر(ص) را معجزه علمی آن حضرت دانسته و تاکید کردند: در آن منطقه و شرایط که خبری از علم و پیشرفت نبود، تحول عجیبی ایجاد شد به گونه ای که دانشمندان اسلامی در جهان درخشیدند و یک زمان مسلمانان صادر کننده علم به سایر نقاط جهان بودند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر این که باید این سابقه علمی را احیا و برای نسل جوان تبیین کنیم، تصریح کردند: اگر سوابق تاریخی علمی حتی با اسناد غربی برای نسل جوان بیان شود آنها دچار روحیه خودباختگی نمی شوند.
ایشان با اشاره به مساله انقلاب اسلامی، هر نوع تحول علمی در جمهوری اسلامی را تبلیغ دین مبین اسلام دانست و خاطرنشان کردند: خوشبختانه با پیشرفت هایی که ما در عرصه های مختلف داشته ایم ثابت کردیم که دین می تواند برای عرصه های مختلف برنامه داشته باشد.
معظم له در بخش پایانی خود با تاکید بر این که اگر پیشرفت های علمی با تعهد اخلاقی و ایمان توام نشود باعث بدبختی می شود، یادآورشدند: در حال حاضر علت اصلی بدبختی های دنیا به خاطر فقدان ایمان و انگیزه های معنوی است نه به خاطر کمبود علمی.
ایشان با بیان این که دنیای بدون ایمان و انگیزه الهی علوم آن مایه فساد و تباهی و تخریب می شود، ابراز داشتند: امروز علم به اندازه کافی در دنیا وجود دارد، مشکل اصلی عدم وجود ایمان است، الان در سوریه کشورهای استکباری در حال تخریب و کشتار مردم هستند، چراکه منافع آنها چنین اقتضا می کند.