حضرت آیت الله مکارم شیرازی در آغاز درس خارج فقه خود که با حضور طلاب و فضلای حوزه در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حدیثی از حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) به بیان نکات اخلاقی پرداختند و تصریح کردند: حضرت می فرمایند کسی که خاری از سر راه مردم بردارد خدای متعال گناهان گذشته و آینده او را می بخشد يعني خداوند به او توفيق مي دهد كه از همه گناهانش توبه كند.
حضرت آیت الله العظمي مکارم شیرازی در ادامه با بیان این که در دنیای امروز دم از تمدن و حقوق بشر می زنند، اما بزرگ ترین جنایات را مرتکب می شوند، تصریح کردند: همین مدعیان حقوق بشر چقدر به عربستان سعودی اسلحه می دهند در حالی که می دانند کودک کشی می کند، بیمارستان ها و مراکز درمانی را ویران می کند و جنایت ها به بار می آورند.
ايشان گفتند: دنیای امروز تنها در ظاهر متمدن و پیشرفته است، باید در دنیای امروز دروغگویان را بشناسیم و اصالت و عظمت دنیای اسلام را بفهمیم و بدانیم اسلام 1400 سال قبل به کوچک ترین مسائل هم توجه داشته است.
معظم له در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت هفته وحدت، تاکید کردند: مسلمانان باید دست به دست هم داده و در مقابل دشمنان کینه توز بایستند، ما در قرآن کریم آیات بسیاری درباره وحدت داریم، همچنین در روایات دینی ما نیز تاکیدات ویژه ای درباره لزوم وحدت و همگرایی امت اسلام وجود دارد.
حضرت آيت الله العظمي مكارم شيرازي نتیجه وحدت را بر اساس مبانی دینی مجد و عظمت اسلام و مسلمین دانستند و تاکید کردند: یکی از راه های تحقق و تقویت وحدت پرهیز از توهین به مقدسات مذاهب اسلامی است؛ این مساله سبب می شود که به هم نزدیک شویم.
ايشان راه دوم تحقق وحدت را تکیه بر مشترکات و پرهیز از بزرگنمایی اختلافات کوچک و جزیی ذکر و تصریح کردند: یکی دیگری از راه های وحدت این است که اخبار یکدیگر را از منبع درست آن بدست آوریم؛ اگر می خواهیم بدانیم علمای شیعه و سنی در موضوعات مختلف چه عقیده ای دارند برویم از خودشان بپرسیم.
معظم له با اشاره به سمپاشی ها و دروغ پراکنی های وهابیت و سلفی ها علیه مکتب اهل بیت(ع) خاطرنشان کردند: برای آگاهی از عقیده شیعیان باید سراغ علمای شیعه بروید؛ گاهی اوقات مطالبی را به شیعه نسبت می دهند که به هیچ وجه حقیقت ندارد.
ايشان اضافه کردند: الان رسانه های غربی و شبکه های اجتماعی مملو از دروغ علیه شیعه است، آیا باید اینها را بپذیریم؛ کار رادیوها و رسانه های بیگانه دروغ پراکنی و ایجاد اختلاف است؛ آنها می خواهند در سایه اختلاف افکنی بین مسلمانان به اهداف خود دست یابند.
حضرت آيت الله العظمي مكارم شيرازي هم نشینی علما و اندیشمندان مذاهب اسلامی را راه دیگر وحدت دانستند و گفتند: بزرگان دو مذهب باید با هم تماس و ارتباط پیدا کنند، هرچه همدیگر را از نزدیک ببینند و مسائل را مطرح کنند اختلافات و سوء ظن ها کمتر می شود.
معظم له در پایان ضمن دعا برای حل مشکلات جهان اسلام، همگان را به پرهیز از اختلافات، تکیه بر مشترکات و هوشیاری در مقابل دشمنان توصیه و تصریح کردند: گرامیداشت هفته وحدت امری خوب و لازم است اما مهم این است که باید راه وحدت را پیدا کنیم و ريشه هاي اختلاف را بسوزانيم.