«فرزند کمتر زندگی بهتر» شعاری غلط و غربی است

«فرزند کمتر زندگی بهتر» شعاری غلط و غربی است


یکی از مشکلاتی که کشور ما با آن روبرو می شود کاهش جمعیت کشور است، از سویی دیگر ‌سن ازواج بالا رفته ‌و‌علاقه به داشتن فرزند نیز کم شده و شعار غلط غربی فرزند کمتر زندگی بهتر در اعماق دل برخی نفوذ کرده است‌

حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در هجدهمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر موضوعی قرآن کریم که با حضور اقشار مختلف مردم، زائران و مجاوران در حرم کریمه اهل بیت(علیهم السلام) برگزار شد، به تفسیر آیه پانزدهم سوره مبارکه احزاب پرداخت.
ایشان با بیان این که در اسلام مساله عهد و پیمان بسیار مهم است، به آیات و روایاتی در تبیین نشانه های مؤمنان استناد کرد و وفای به عهد و رعایت امانات را از مهم ترین ملاک های مؤمنان دانست.
حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به فرازهایی از بیانات امام علی(علیه السلام) در نامه ایشان به مالک اشتر، فرمودند: حضرت امام علی(علیه السلام) خطاب به مالک می گوید «حتی اگر با دشمنان پیمانی امضا کردی به عهدت وفا کن و به امانی که به آنها داده ای وفادار باش»
ایشان در تفسیر آیه شریفه «وَلَقَدْ کَانُوا عَاهَدُوا اللَّهَ مِن قَبْلُ لَا یُوَلُّونَ الْأَدْبَارَ وَکَانَ عَهْدُ اللَّهِ مَسْؤُولًا قُل لَّن یَنفَعَکُمُ الْفِرَارُ إِن فَرَرْتُم مِّنَ الْمَوْتِ أَوِ الْقَتْلِ وَإِذًا لَّا تُمَتَّعُونَ إِلَّا قَلِیلًا» خاطرنشان کردند: برخی از مفسران گفته اند مقصود از «عاهدوا» افرادی هستند که وقتی پیامبر وارد مدینه شد با ایشان پیمان بستند و برخی نیز معتقدند مقصود پیمانی است که با پیامبر(صلی الله علیه وآله) در میدان احد بسته شد که میدان جنگ را ترک نکنند، ‌سومین احتمال نیز این است که پیش از جنگ احزاب پیامبر(صلی الله علیه وآله) از همه بیعت گرفته است.
معظم له یادآورشدند: ما معتقدیم هر کس مسلمان شد و شهادت به وحدانیت خدا و نبوت پیامبر داد، این خود پیمان الهی است و باید به هرچه می گوید متعهد باشد و عمل کند، چراکه در روز قیامت حسابرسی سخت و دقیقی در انتظار او است.
ایشان با تقسیم عهد به سه دسته خاطرنشان کرد:‌ یک دسته از عهود، عهدی است که مردم و دولت ها با همدیگر می بندند که مخالفت با آن حرام است، نوع دوم عهدی است که انسان پیش خود می کند و هیچ نوع قراردادی در بین نیست، وفا کردن به این عهد گرچه لازم نیست اما مطلوب است، عهد سوم نیز عهد انسان با خداوند تبارک و تعالی است که وفای به این نوع عهد نیز لازم است و مخالفت با آن جایز نیست و اگر کسی مخالفت کند باید کفاره بپردازد.
هشدار نسبت به عواقب کاهش جمعیت کشور
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به عواقب و پیامدهای کاهش جمعیت کشور هشدار داده و فرمودند: ما آن روزی که به جمهوری و نظام اسلامی رای دادیم در واقع عهده کردیم که برای حفظ آن تلاش و کوشش کنیم و معنای رای دادن به جمهوری اسلامی نیز همین نکته بود.
معظم له با تاکید بر این‌که باید انقلاب اسلامی را از آفات، بلاها و دشمنان حفظ کنیم،‌ نسبت به کاهش جمعیت کشور هشدار داده و فرمودند: یکی از مشکلاتی که کشور ما با آن روبرو می شود کاهش جمعیت کشور و کاهش ازدواج است، از سویی دیگر ‌سن ازواج بالا رفته ‌و‌علاقه به داشتن فرزند نیز کم شده و شعار غلط غربی فرزند کمتر زندگی بهتر در اعماق دل برخی نفوذ کرده است و این کاهش جمعیت را به دنبال دارد.
حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به این‌که در صورت ادامه این روند جمعیت جوان کشور کم می شود، آسیب ها و پیامدهای منفی این مساله را یادآورشده و افزودند: وقتی تولید مثل کم شود جمعیت جوانان کم می شود و جمعیت کشور را بزرگسالان تشکیل می دهند؛ ‌در حالی که بارهای سنگین هر جامعه ای بر دوش جوانان است و اگر جمعیت جامعه‌ای پیر شود آن جامعه آسیب پذیر خواهد بود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تاکید کردند: باید شخصیت های مختلف و محافل گوناگون مردم را ترغیب کنند که این وضع عوض شود؛ ‌شرایط امروز شرایطی است که اگر کاهش جمعیت همین گونه جلو رود آسیب های گوناگون و خطراتی جامعه را تهدید می کند.
فرهنگ اسلام در مساله ازدواج احیا شود
ایشان با تاکید بر این‌که باید فرهنگ اسلام را در مساله ازدواج زنده و شرایط ازدواج جوانان را آسان کرد، به احادیثی از پیامبر(صلی الله علیه وآله) اشاره و تصریح کردند:‌ تک فرزندی و دو فرزندی سنت اسلام نیست؛‌ در دین مبین اسلام و تاکیدات ائمه اطهار(علیهم السلام) ازدواج رمز آبادانی و طلاق عامل ویرانی یاد شده است.
معظم له با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، افزودند: مساله ازدواج جوانان، مساله‌ای شخصی نیست که تنها خوشان مسؤول باشند، بلکه مساله ای اجتماعی است و همه مسلمانان وظیفه دارند برای ازدواج همه جوانان کوشش کنند.
کمک به ازدواج جوانان جزو بودجه رسمی دولت قرار گیرد
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دولت را نیز در این موضوع مسؤول دانسته و تاکید کردند: باید کمک به ازدواج جوانان جزو بودجه های رسمی دولت قرار داده شود.
ایشان در پایان با اشاره به فضیلت شب‌های قدر گفت: همه باید قدر این شب ها را بدانیم و دست به دامان شهید این ماه شویم و برای رفع مشکلات جوامع اسلامی و مشکلات داخلی دست به دعا برداریم.

برچسب ها :
captcha