افزایش آمار طلاق نشانه دوری از آموزه‌های اسلام است

افزایش آمار طلاق نشانه دوری از آموزه‌های اسلام است


طبق روایت پیامبر(صلی الله علیه وآله) چیزی مغضوب تر از طلاق نزد خداوند تبارک و تعالی نیست،‌ ‌متاسفانه این روزها بسیار راحت زوجین از هم جدا می شوند و مع الاسف شنیده شده  در برخی جاها همچون جشن ازدواج، جشن طلاق می گیرند‌

حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در هشتمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن کریم که با حضور زائران و مجاوران کریمه اهل بیت(علیهم السلام) در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، در ادامه تفسیر آیه چهارم سوره مبارکه احزاب و مبارزه خداوند در این آیه با چهار خرافه، فرمودند: یک خرافه این بود که می گفتند انسان می تواند دارای دو قلب باشد؛ این ادعا و خرافه جاده صاف کنی برای منافقان بود که نزد اصحاب پیامبر می آمدند و می گفتند ما به شما علاقه مندیم و مسیرمان با شما یکی است، وقتی به میان بت پرست می رفتند نیز همین سخنان را به زبان می آوردند و برای توجیه این اقدام خود گفتند ممکن است انسان دو قلب داشته باشد و البته قرآن به آنها جواب داده است.
 حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی به حدیثی از امام علی(علیه السلام) در رد این‌که انسان می تواند دارای دو قلب باشد استناد و خاطرنشان کردند: در کشورهای اسلامی آنهایی که می گویند محب پیامبر هستند و از سویی دیگر می خواهند محبت اسرائیل و آمریکا که دشمنان اسلام هستند را در دل خود جمع کنند، امکان ندارد؛ ‌یا باید در خط اسلام و پیامبر بود و یا در خط آمریکا، اسرائیل و دشمنان اسلام.
 غرب در دفاع از حقوق زنان تنها شعار می دهد
 وی با اشاره به این‌که دومین خرافه ای که قرآن در آیه چهارم سوره احزاب با آن مبارزه می کند، مساله زهار است، فرمودند: اسلام با این خرافه به شدت مخالفت و مبارزه کرده است تا مردان به این وسیله زنان خود را تحت فشار قرار ندهند.
 حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی آموزه های اسلام را درباره زن و حقوق زنان جامع ارزیابی کرد و با بیان این‌که اسلام از حقوق زن جانانه دفاع کرده است، فرمودند: دفاعی که اسلام از حقوق زن کرده در دنیای امروز وجود ندارد، آنها دروغ می گویند و تنها شعار می دهند و حرف می زنند و عمل شان غیر از این است و شواهد بسیاری نیز این مساله را تایید می کند.
افزایش آمار طلاق نشانه دوری از آموزه های اسلام است
معظم له جاده ازدواج را آسان و جاده طلاق را پر از سنگلاخ کرده است، فرمودند:‌ طلاق شرایط خاصی دارد،‌ اولا باید زن در حالت عادت نباشد، طلاق در این حالت باطل است، دوم اینکه بعد از پاک شدن نباید با همسر آمیزش داشته باشد و اگر داشته باشد دو مرتبه باید عادت و پاک شود؛ اسلام با این مسائل می خواهد طلاق را عقب بیندازد و جاده آن را پر از سنگلاخ کند.
ایشان از طلاق به عنوان بلای بزرگ که مشکلات بسیاری در جامعه ایجاد می کند، یاد کرده و فرمودند: اگر در طلاق پای فرزندی در بین باشد مشکلات ناشی از آن بیشتر می شود و دردسرهای بسیاری در جامعه ایجاد خواهد شد،؛ متاسفانه با وجود مذمت طلاق در اسلام و آموزه های دینی آمار طلاق رو به افزایش است و این نشانه دوری جامعه از اسلام و نا سالم بودن فرهنگ اجتماعی مسلمانان است.
معظم له با اشاره به دو روایت از حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) در مذمت طلاق در دین مبین اسلام، فرمودند:‌ طبق روایت پیامبر(صلی الله علیه وآله) چیزی مغضوب تر از طلاق نزد خداوند تبارک و تعالی نیست،‌ هنگام طلاق عرش خدا به لرزه در می آید؛ این نشان می دهد زنان و شوهر باید تحمل داشته باشند، ‌متاسفانه این روزها بسیار راحت زوجین از هم جدا می شوند و مع الاسف شنیده شده  در برخی جاها همچون جشن ازدواج، جشن طلاق می گیرند، ‌این نشانه نا سالم بودن بخشی از جامعه است.
 طلاق آخرین راه و چاره است نه نخستین درمان
حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی،‌ ارتباط های نامشروع، فیلم‌های فاسد و ماهواره‌های کثیف، توقعات زیاد، تجمل گرایی، عدم گذشت و ایثار، عدم توجه به عواقب طلاق و عدم مطالعه کافی در ازدواج را از جمله سرچشمه های طلاق در جامعه ذکر کرد و گفت: ازدواج های بدون تحقیق و مطالعه عواقب ناگواری را در جامعه به دنبال خواهد داشت.
ایشان افزودند: ‌مسیحیان طلاق را ممنوع می دانند، اما زوجین بدون اینکه از یکدیگر طلاق بگیرند سراغ فرد دیگری می روند، اما اسلام طلاق را ممنوع نکرده بلکه آخرین راه معرفی کرده است نه اولین چاره و درمان.
 توصیه به مسؤولان محترم قوه قضاییه
ایشان افزودند: اخیرا عده زیادی از جوانان به دلیل نداشتن تمکن مالی در پرداخت مهریه زوجه به زندان افکنده می شوند،؛ هزاران جوان به واسطه همین مساله در زندان هستند؛ ‌برادارن قوه قضاییه توجه داشته باشید اصل اعسار است نه ایسار، متاسفانه بر عکس این قاعده کلی عمل می شود، اگر فرد متمکن است و می تواند مهریه را پرداخت کند و این کار را نمی کند، می توانند او را زندانی کنند، اما وقتی ثابت نشد نباید این گونه افراد را زندانی کنند. این حکم مسلّم اسلامی است نباید با آن مخالفت کرد.
معظم له با بیان این‌که نباید در کشور اسلامی چنین قانونی بر خلاف اسلام عملی شود، اظهار داشتند: امیدواریم این گونه جوانان بزودی از زندان آزاد شوند و طلاق در جامعه اسلامی به حداقل ممکن برسد.

برچسب ها :
captcha