حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی) در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با اشاره به نزدیک شدن نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بر ضرورت حفظ وحدت واقعی تاکید کردند.
ایشان با بیان این که دشمنان برای خدشهدار کردن وحدت میان مردم ایران اسلامی نقشههای زیادی را در دستور کار خود قرار دادهاند، اظهار کردند:متاسفانه همه دم از وحدت میزنند؛ ولی در عمل به اختلافات دامن میزنند که این روند به صلاح کشور و نظام نیست باید روش عملی درستی را در پیش گرفت.
معظم له تصریح کردند: امروز دشمن شمشیر را از رو بسته و قصد نابودی ملت ما را دارد در چنین شرایطی بدون وحدت به جایی نمیرسیم.
ایشان شیوههای وحدت را مختلف برشمرده و تاکید کردند: با توجه به وجود سلیقههای مختلف در کشور، وحدت به این آسانیها شکل نمیگیرد؛ زیرا گویی برخی در دفتر یادداشت خود به جز نمره صفر و بیست عدد دیگری را نمیشناسند؛ اگر نگاه ما به وحدت این گونه باشد هرگز این نگاه ما را به وحدت نمیرساند.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی، امتیازات افراد را نسبت به رفتار و عملکردشان متفاوت دانست و با ذکر حدیثی فرمودند: امیرمومنان علی (علیه السلام) که از همه آگاه تر به این مسائل است، میفرمایند: نباید مسائل جزئی را بزرگ کنیم، یعنی اگر کسی لغزشی داشت نباید آنرا بزرگنمایی کنیم؛ زیرا با این نگاه هرگز به وحدت نمیرسیم.
ایشان یادآور شدند: برخی چنین تفکری دارند؛ یا همه یا هیچ چیز، این نوع تفکر اشتباه است. زیرا اختلاف سلیقه هرگز نباید مانع رسیدن به وحدت شود، پایبندی به اصالتها و اصول ثابت میتواند انسان را به وحدت نزدیک تر کند.
معظم له تاکید کردند: کاری کنیم که متحد و متفق در برابر دشمن بایستیم، روش وحدت همین است این گونه نیست که من تابع شما و شما هم تابع من باشید، اخلاق و سلیقهها نسبت به مسائل متفاوت است، همه به رهبری، نظام، اسلام و قرآن علاقهمند هستید؛ از اینرو میتوانیم با این اصول به وحدت کامل برسیم.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود فرمودند:متاسفانه مفاسد اخلاقی هر روز در حال افزایش است، ماهوارهها و رسانههای آلوده و ننگین دشمن برای انحراف دشمنان ما در حال تلاش هستند و میخواهند ارزشهای اسلامی را از جوانان ما بگیرند.
ایشان افزودند: باید برای مبارزه با این مفاسد بیشتر تلاش کرد، اگر به دنبال زندگی آرامش بخش هستیم باید با مفاسد اخلاقی مبارزه کنیم. همه باید به مسائل اخلاقی توجه کنند و این مختص به گروه یا فردی خاصی نیست بلکه همه مسؤولند؛ اگر اخلاق متزلزل شد امنیت نخواهد بود نه امنیت اجتماعی، نه اقتصادی و نه سیاسی.
اختلاف سلیقه هرگز نباید مانع رسیدن به وحدت شود
کاری کنیم که متحد و متفق در برابر دشمن بایستیم. پایبندی به اصالتها و اصول ثابت میتواند انسان را به وحدت نزدیک تر کند. همه به رهبری، نظام، اسلام و قرآن علاقهمند هستید؛ از این رو میتوانیم با این اصول به وحدت کامل برسیم