حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی در دیدار اعضای ستاد حوزوی دائره المعارف دفاع مقدس، ضمن تجلیل از این اقدام ارزشمند حوزه علمیه اظهار کردند: کاری که شما شروع کردهاید از جهات مختلف، بسیار کار مهمی است.
ایشان افزودند: جنگی که ما در دوران هشت سال دفاع مقدس با آن روبهرو بودیم در تاریخ کشور ما سابقه نداشته است؛ گرچه با جنگهای مختلفی روبهرو بودهایم اما این جنگ از نظر گستردگی زمان و مکان مسبوق به سابقه نبود.
معظم له با بیان این که هر ملتی با تاریخ آن زنده است، تصریح کردند: باید در مقدمه دائره المعارف حوزوی، به خوبی گستره این جنگ بیان شود؛ و این مساله مهم به صورت دقیق برای مردم بازگو گردد تا آنها نقش حوزههای علمیه و مراجع را در جنگ تحمیلی بدانند و به اهمیت آن پیببرند.
ایشان ادامه دادند: باید تاریخ را نوشت و برای آیندگان به یادگار گذشت که هویت ملی و دینی حفظ شود تا این جرات، شهامت و قدرت به آینده و نسلهای آینده منتقل گردد و آیندگان بدانندنیاکان و پدران آنها در شرایط بسیار سخت در مقابل دشمنان به خوبی ایستادند و نگذاشتند یک وجب از خاک کشورشان از دست برود.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی اظهار کردند: نظام اسلامی به راحتی بدست نیامده است تا بخواهیم به آسانی آن را از دست دهیم، هزاران جوان برای پیروزی این انقلاب خون دادند و در برابر دشمنان ایستادگی کردند تا به ثمر رسید.
ایشان افزودند: وقتی نسل آینده بفهمد که این نظام ارزان بدست نیامده که ارزان از دست رود، سبب میشود که در حفظ آن کوشش بیشتری کند تا از دست نرود.
معظم له با اشاره به حضور بسیار گسترده مراجع، علما و روحانیان در دوران دفاع مقدس اظهار داشتند: ممکن است اگر شما نقش بزرگان دین و علمای حوزه علمیه را برای مردم بیان نکنید، افراد بدخواه تصور کنند که روحانیان کنار ایستادند و جوانان را به سوی جبهه ها فرستادند؛ در حالی که آمار نشان میدهد بیشترین نقش را حوزویان و بیشترین شهیدان را این قشر داشته است.
ایشان تصریح کردند: مراجع و علما با تاسی به امام خود امیرالمومنین علیه السلام همان گونه که مردم را برای حضور در جبههها دعوت میکردند خود نیز در این جنگ نابرابر پیش قدم بودند که اسناد و مدارک آن موجود و تاریخ آن را به ثبت رسانده است.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود به بیان چند نکتهای در خصوص نوشتن دایره المعارف حوزوی پرداخت و اظهار کردند: از اغراق گویی مطلقا پرهیز شود و اقعیتها آنچنان که هست نوشته شود؛ زیرا اگر خواننده واقعیت را دید به آن ایمان پیدا میکند؛ اما اگر بزرگنمایی و اغراق در آن باشد بیاعتماد میشود.
ایشان افزودند: مسائل در تاریخ برخی قطعی، ظنی و احتمالی است همه را به آن شکل که هست بنویسد.
معظم له ادامه دادند: برخی مسائل است که واقعیت دارد؛ ولی عامه مردم تحمل پذیرش آن را ندارند در چنین کتابی ولو هم واقعیتی داشته باشد نیاورید، این را برای خواص بگذارید.
ایشان خاطر نشان کردند: امروز روشی در نوشتن کتابها مرسوم شده که در پایان هر فصل «عصاره» را در چند خط مینویسند این روش را شما نیز انجام دهید.
ایشان تاکید کردند: امروز در دنیا، عرضه خوب را بخش مهمی از پیشرفت کار را تشکیل می دهد باید کار خوب و عرضهای خوب داشته باشد و در کارتان توکل به خدا کنید و خدواند کمکتان خواهد کرد.
مراجع و علما در دوران دفاع مقدس نقش بسزایی داشتند
مراجع، علما و روحانیان در دوران دفاع مقدس با تاسی به امام خود امیرالمومنین علیه السلام همان گونه که مردم را برای حضور در جبههها دعوت میکردند خود نیز در این جنگ نابرابر پیش قدم بودند