شایعه پراکنی در جامعه گناه بزرگی است

شایعه پراکنی در جامعه گناه بزرگی است


آنهایی که اخیراً شایعاتی را درباره زنان پیامبر صلی الله علیه و آله مطرح کرده اند آیا آیات قرآن را نخوانده اند؟ من نمی دانم اگر به خود آن شخص بگویند همسر تو چنین و چنان است آیا خودش ناراحت نمی شود.‌

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در آغاز درس خارج فقه خود در ادامه مباحث اخلاقی آداب معاشرت حدیثی از امام صادق علیه السلام را قرائت کرده و فرمودند: «کسی که درباره مسلمانی هر آنچه شنید و دید را نقل کند برای او عذابی دردناک است».

معظم له اظهار داشتند: یکی از مسائلی که در جوامع امروز بسیار پر رنگ است استفاده از جنگ روانی برای از پای در آوردن رقیب و شکستن روحیه او است، اینها برای اینکه طرف مقابل را با شکست مواجه کنند از ابزار جنگ روانی استفاده می کنند و کاری می کنند که روحیه طرف مقابل شکسته شود آن وقت او قدرت مقاومت را از دست می دهد.

ایشان جنگ روانی را از جمله حربه های دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و با بیان اینکه ایران هراسی از جمله نقشه های دشمنان است خاطر نشان کردند: برخی از کشور ها برای جنگ روانی و ترساندن ایران دائماً می گویند گزینه نظامی نیز روی میز است!

ایشان افزودند: دشمنان ما برای اینکه کشورهای همسایه را از ایران بترسانند می گویند ایران تبدیل به یک قدرت عجیبی در خاورمیانه شده و این تهدیدی برای همسایه ها است، آنها می خواهند با به راه انداختن جنگ روانی همسایه های ما را نسبت به ما بدبین کنند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی فرمودند: بعضی از جراید و رسانه ها نیز تصور می کنند اینها از ما تعریف می کنند و با خوشحالی این مطالب را نقل می کنند در حالی که هدف آنها ترساندن دیگران از جمهوری اسلامی ایران است.

ایشان پخش شایعات بی پایه و اساس را از دیگر ابزارهای جنگ روانی عنوان کرده و فرمودند: این مساله در عصر ما که وسایل ارتباط جمعی گسترش زیادی پیدا کرده بیشتر کاربرد دارد و با این وسیله می خواهند اذهان مردم را مشوش کنند.

معظم له با اشاره به آیات و روایاتی در مذمت شایعه پراکنی اظهار داشتند: در زمان پیامبر، منافقین درباره یکی از همسران پیامبر شایعه ای را پخش کردند که آیاتی از قرآن مجید نازل شد و حدود بیست آیه درباره این مساله می گوید و کسانی که ندانسته در مسیر این شایعه واقع شدند را شدیداً توبیخ می کند.

ایشان با بیان اینکه برای شایعه پراکنان عذاب شدیدی در دنیا و آخرت است، فرمودند: شایعه پراکنان افزون بر عذاب اخروی در دنیا نیز گرفتار می شوند و باید توجه داشت ریختن آبروی فرد مسلمان و تشویش اذهان عمومی گناه کوچکی نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه بیان داشتند: آنهایی که اخیراً آمده اند و شایعاتی را درباره زنان پیامبر صلی الله علیه و آله مطرح کرده اند آیا آیات قرآن را نخوانده اند؟ من نمی دانم اگر به خود آن شخص بگویند همسر تو چنین و چنان است آیا خودش ناراحت نمی شود.

ایشان اضافه کردند: وقتی همسر پیامبر را زیر سئوال می برند و نسبت بد می دهند این توهین بزرگی به خود پیامبر نیز هست، برخی ها به گمان خود می خواهند امامت را اصلاح کنند اما نبوت را خراب می کنند.

معظم له با تاکید بر اینکه شایعه پراکنی آثار بسیار منفی دارد ابراز داشتند: گاهی دوستان یک جریان، خودشان عامل پخش شایعه دشمن می شوند و آب به آسیاب او می­ریزند و متاسفانه این شایعات را از طرق مختلف در همه جا منتشر می کنند و به تدریج همه جا را فرا می گیرد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با انتقاد از پخش شایعات بی پایه و اساس از سوی برخی افراد، تاکید کردند: وقتی یک حادثه ای مشکوک است و شایعه آن در جایی نقل شد باید همان جا آن را دفن کرد ما نباید بدون تحقیق آن را منتشر کنیم و به عنوان این که چنین می­گویند و چنان می گویند، آن شایعه را در هر جا و مکانی نقل کنیم. اینها حرام است.

ایشان تصریح کردند: نه تنها نباید مساله معلوم الکذب را نقل کرد بلکه هر آنچه مورد یقین انسان هم است نباید آن را نقل کرد؛ اگر در یک گوشه و یا شهری کار خلاف و یا فحشایی صورت گرفت نباید آن را منعکس کنیم زیرا در اشاعه و پخش این مسائل و شایعات مفاسد بسیاری نهفته است.

معظم له در پایان بیان داشتند: امیدوارم همه ما مراقب باشیم و در مسیر توطئه­های دشمن قرار نگیریم و کاری کنیم که تبدیل به ابزار دست دشمنان نشویم. افشاگری جای مخصوص خود را دارد.

 

برچسب ها :
captcha