حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی امروز در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به پیشینه مبارزاتی و فعالیتهای بسیار ارزشمند این حزب فرمودند: ما حزب موتلفه را هیأتی می دانیم که ظاهر و باطنشان یکی است و کسانی هستند که در مسیر سیاست و دین به خوبی عمل کردهاند.
ایشان در ادامه افزودند: حزب موتلفه جمعیتی مذهبی و سنتی هستند که در عین حال روشنگر، آگاه به زمان و دیندار هستند که هر دو این مهم را به خوبی جمع کردهاند؛ زیرا برخی زمانی که وارد برنامه های مذهبی و سیاسی می شوند به جمود گرایش مییابند و برخی زمانی که به سوی روشنفکری میروند به لیبرالیستی گرایش پیدا میکنند.
معظم له در ادامه به مسائل اخیر در کشور اشاره و خاطر نشان کردند: خوشبختانه در درون کشور ما دردها را به خوبی میشناسیم؛ اما در درمان آن کوتاه می آییم و متأسفانه در حوادث اخیر برخی حالت نومیدی به آنها دست داده و از همه چیز مأیوس شدهاند که این به عنوان یک عیب بزرگ شناخته میشود.
ایشان ناامیدی را شایسته فرهنگ اسلامی ندانسته و یادآور شدند: هر فرد مذهبی و دیندار باید بداند که بن بست در زندگی وجود ندارد و همه مشکلات قابل حل هستند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تصریح کردند: شرایط کنونی کشور را همه ما میدانیم؛ بنابراین باید به دنبال راه حل درمان مشکلات کشورمان باشیم ؛ زیرا دشمنان به آسانی از این فرصت بهره میگیرند و هم اینک با شرایط بهوجود آمده آنها اعلام جنگ با مسلمانان کردهاند؛ به گونه ای که ادعا میکنند جنگ صلیبی دوم را با مسلمانان آغاز کردند.
ایشان به راهکارهای اساسی در خصوص مقابله با ادعاهای دشمن پرداخته و افزودند: با نگاهی به شرایط پیش آمده در میان کشورهای اسلامی و داخل کشور و برخی اختلاف های به وجود آمده، اتحاد و یکدلی و دوری از اختلافات بهترین راه حل است که باید به صورت جدی این روند تقویت شود.
معظم له تأکید کردند: عقل، تدبیر و توکل به خدا در شرایط کنونی ضروری است تا بتوانیم از برخی اختلاف های پیش آمده جلوگیری کنیم؛ زیرا دشمنان طوفانی تبلیغاتی بر ضد کشور ما به راه انداخته اند تا بتوانند از این راه برای منافع خود بهره ببرند.
ایشان در ادامه به راه کارهای مهمی برای خروج از اختلاف های سیاسی کشور اشاره کرده و افزودند: در شرایط حاضر باید واقعیت های تلخ را بپذیریم و آن را توجیه نکنیم و به دنبال راه حل باشیم؛ زیرا گاهی دیده شده با وجود برخی واقعیت ها آن را توجیه می کنیم تا این که دامنگیر می شود و در آن زمان راه برون رفت نمی یابیم.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود انتقاد سالم و خیرخواهانه را در حل مسائل مهم برشمرده و تأکید کردند: متأسفانه در فضای بهوجود آمده نقد دوستانه کمتر دیده می شود و بیشتر مواضع با مدح یا تخریب صورت میگیرد.
معظم له به برخی مشکلات و مسائل داخل اشاره کرده و افزودند: ما از رسانهها و جراید داخلی به ویژه رسانههای پایبند به انقلاب و نظام انتظار داریم که تنها از یک سو به مسائل نپردازند و زمانی که مشکلی را در درون دیدهاند آن را به صورت دوستانه و منطقی نقد کنند.
ایشان انتقاد سازنده و منطقی را زمینه اصلاح و رشد کارها دانست و تصریح کردند: برخی کارهای دولت دارای مشکلاتی است که باید آنها به صورت دوستانه و بدون قصد تخریب نقد شود؛ زیرا نقد دوستانه مقدمه ای برای اصلاح کارهاست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی از برخی برداشت های نادرست نسبت به انتقادهای درونی گلایه کرده و اظهار داشتند: متأسفانه در فضای عمومی کشور ذهنیتی بهوجود آمده است که هر کسی انتقادی داشته باشد به او اتهام مخالفت با نظام و انقلاب می زنند و این فرهنگ باید از جامعه برچیده شود و بدانیم که همه انسانها به غیر از ائمه معصومین (ع) و انبیای الهی لغزش هایی دارند و نمی توان افراد را معصوم تصور کرد.
ایشان یادآور شدند: در انتخابات، مردم سه گروه بودند که عده ای از آنها اکثریت 24 میلیونی و اقلیت 13 میلیونی بودند و گروه سوم افراد محدودی مخرب و هدایت شده از خارج کشور بودند که به هیچ گروهی عقیده نداشتند.
معظم له تصریح کردند: پس از انتخابات گروه سوم آتش بیار معرکه و سبب ایجاد بسیاری از مشکلات در کشور شدند که این گروه باید شناسایی و با آنها برخورد شود.
ایشان خواستار برقراری آرامش میان گروههای شرکت کننده در انتخابات شده و افزودند: همچنان که رهبر عزیز انقلاب فرمودند در این انتخابات هر گروه بر اساس سلیقه خود عمل کرد؛ ولی نباید این اختلاف سلیقه ها سبب جدایی و جنگ داخلی شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به طمع دشمنان به اوضاع سیاسی پیش آمده فرمودند: بر اساس ادعای برخی کارشناسان، هم اینک دشمنان از حالت ناامیدی خارج میشوند تا این که بتوانند علیه نظام، رهبری و اسلام در کشور کاری کنند؛ بنابراین ما باید با هوشیاری بیشتر این امید آنها را به یأس تبدیل کنیم.
ایشان با اشاره به مذاکرات پیش روی کشورمان با گروه 1+5 فرمودند: امروز هر چه در جبهه داخلی قوی کار کنیم و اتحاد و یکدلی داشته باشیم می توانیم از موضع قویتر در مذاکرات سخن بگوییم؛ ولی اگر این اتحاد کاهش یابد دشمنان شرایط را بیشتری می خواهند تحمیل کنند.
ایشان همچنین تصریح کردند: برخی از نویسندگان رسانه ها و جراید باید از ادبیات تند و خشن دوری کنند تا این ناآرامی خاموش شود و نامهربانی ها به مهربانی تبدیل گردد و بد بینی ها برطرف شود.