معظم له با اشاره به آیات و روایات معصومین(علیهم السلام) بیان داشتند: یکى از مبانى بسیج این است که با وفاداران به نظام و اسلام بجوشند و از بیگانگان اسلام و نظام دورى بجویند و در مقابل آنها بایستند.
ایشان افزودند: بسیج به طور عام چیزى است که اسلام آن را آورده و مبانى آن در اسلام است و در دنیاى غرب چیزى بنام بسیج وجود ندارد و اگر بسیج نبود ما در جنگ شکست مى خوردیم.
آیت الله العظمى مکارم فرمودند: بسیج باید در تمام جبهه هاى اقتصادى، سیاسى، اجتماعى و فرهنگى به فعالیت خود ادامه بدهد، که در زمان صلح جهاد همین کارهاست.
معظم له بیان داشتند: بسیج اساتید دانشگاه بسیار مسأله مهم و با ارزشى است چون هدف گیرى دشمن در درجه اول دانشگاه هاست، چون بسیارى از پست هاى کلیدى کشور و نظام در دست آنهاست و اگر بتوانند رنگ اسلامى را از دانشگاه ها بگیرند به هدف خود رسیده اند.
ایشان افزودند: آنچه مهم است بسیجى فعال بودن و در عمل بسیجى بودن است و دانشگاه مشکلاتى دارد که دغدغه اصلى ماست، از جمله گاه از نظر اخلاقى مسائلى مطرح مى شود که نه تنها بر ضد اسلام و نظام است بلکه دور از آداب سخن گفتن است و مردم انتظاراتى از اساتید دانشگاه دارند که از دیگران ندارند.
معظم له فرمودند: برنامه هاى دانشگاه باید با دقت و قدرت پیش برود و نباید حالت انفعالى به خود بگیرد و در مقابل ارزش هاى ضد اسلامى و نظام حالت تهاجمى داشته باشید .
آیت الله العظمى مکارم شیرازى با توجه به هفته حوزه و دانشگاه فرمودند: مسأله وحدت حوزه و دانشگاه بسیار مهم است و این وحدت قرنها وجود داشته که شیخ بهایى، خواجه نصیر طوسى و بوعلى سیناها و مانند آنها هم عالم دینى بوده اند و هم عالم دانشگاهى و این دو نهاد در هم ادغام بود ولى غربیها آن را کاملا جدا ساختند و در زمان طاغوت اگر یک استاد دانشگاه آشکارا دفاع از اسلام مى کرد همه حوزویان خوشحال مى شدند.