معظم له با اشاره به آیات قرآنی و روایات فراوان از ائمه اظهار (ع) ، خواستار رعایت حد اعتدال توسط تمام مسلمانان شده و افزودند: انسان جاهل، دچار افراط یا تفریط می شود و نمونه آن، افراد جاهلی بودند که امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) را خدای خود، یا بی نماز و کافر می انگاشتند.
ایشان در ادامه به تهمتهای رهبر واتیکان به اسلام اشاره کردند و اظهار داشتند: برخلاف تهمت های وارده به مسلمانان توسط افراد ناآگاه و نا آشنا به دین مبین اسلام، مسلمان کامل الایمان کسی است که در آداب اجتماعی و اخلاق با مردم در کمال ادب و منطق رفتار می کند و همواره با محبت، چهره گشاده ای دارد.
معظم له افزودند: دشمنان، ما را به خشونت محکوم می کنند. هدف آنها، ایجاد جنگ روانی و گرفتن عنصر مقاومت و ایستادگی در برابر ستمگران از مسلمانان است. زیرا آنان به خاطر ایستادگی مسلمانان در لبنان و عراق، ناگزیر به انجام چنین ترفندهایی هستند.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تعریف جهاد به معنی «تلاش برای زنده ماندن» ، همه آفریدگان خدا و نیز اعضای بدن انسان را در حال جهاد توصیف کردند و با ذکر مثالی، یادآور شدند: طبق نظر دانشمندان، گلبول های سفید در خون با میکروب ها مبارزه میکنند. اگر این گلبولها «جهاد» نکنند، بدن انسان در یک روز به بیماریهای زیادی مبتلا میشود. آیا تلاش برای زنده ماندن، خشونت است؟
ایشان با مد نظر قرار دادن حدیثی از مولای متقیان، حضرت علی (ع) درباره اهمیت ادب، خواستار رویارویی با دشمنان به وسیله دلیل و منطق شدند.
معظم له در بخش دیگری از سخنانشان، بی توجهی به مسایل معنوی و غفلت بشر را باعث دوری از خدا دانستند و با یاد آوری قدر و منزلت ماه مبارک رمضان فرمودند: برای شرکت در ضیافتی به این بزرگی، پیش از آن باید خود را آراست و برای این میهمانی بزرگ آماده شد.
ایشان در پایان، از مسؤولان خواست با رعایت احترام و ادب، به مردم خدمت کنند و در وظیفه خود، کوتاهی ننمایند.