حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازى از طریق ویدئو کنفرانس در همایش «نقش استکبار جهانی در حمایت از جریانهای افراطی و تکفیری و راههای مقابله با آن» که در سنندج برگزار شد، سخنرانی کردند.
ایشان با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این همایش مهم، ابراز داشتند: تشکیل این همایش پرشکوه در این منطقه را که با حضور علمای اهل سنت و شیعه و مسؤولان همراه است را به همه تبریک میگویم؛ یقین داشته باشید شرکت در این برنامه و هر نوع فعالیت در آن جزء ذخایر قیامت خواهد بود و خداوند به این عمل صالح پاداش مناسب عنایت میکند.
معظم له تکفیر را بزرگ ترین خطر متوجه امروز جامعه اسلامی دانستند و گفتند: اگر یک نگاه به جهان اسلام داشته باشیم همه جا تکفیریها آتش روشن کرده و برخی از کشورهای اسلامی را تبدیل به یک ویرانه کردهاند.
ایشان با بیان این که هرکجا افراطی ها و تکفیری ها فعالیت دارند، آتش جنگ و خونریزی روشن است، تصریح کردند: در عراق، در یمن و در جاهای مختلف اینها آتشی را روشن کردهاند که دامن همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی را فرا گرفته است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی خطر گروه ها و جریان های تکفیری ها را متوجه کل جهان اسلام دانستند و گفتند: برای تکفیریها شیعه و سنی فرقی نمیکند، در عراق بیشترین تخریب و کشتهها مربوط به شمال عراق است که عموما براداران اهل سنت هستند.
معظم له تصریح کردند: در کشورهایی مانند ترکیه، گاه و بیگاه تکفیریها جنایتهایی را راه میاندازند و در بیرون کشورهای اسلامی هم خطر آنها محسوس است؛ بنابراین یک خطر برای کل بشریت است و همه باید دست به دست هم بدهند که این خطر برطرف شود.
ایشان تاکید کردند: برای مبارزه با تکفیر سه راه نظامی، سیاسی و فرهنگی وجود دارد که البته راههای نظامی و سیاسی بدون راههای فرهنگی نتیجه نمیدهد.
معظم له با تاکید بر این که تکفیری ها از اسلام منحرف هستند، بر لزوم تبیین این نکته مهم برای جهان اسلام تاکید و تصریح کردند: باید طوری جهان اسلام را تبیین کرد که تکفیر با روح و جسم اسلام سازگار نیست؛ شما علما، شخصیتها و مسئولین باید دست به دست هم بدهید و در هر منطقهای خطرات داعش و بیگانگی آنها با دین اسلام، باید تبیین شود؛ اخیرا نیز شیخ الازهر در اجتماعی که در چچن برگزار شد، اعلام کرد که تکفیری جزء اسلام نیستند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دین مبین اسلام را دین رحمت، صلح و رحمانیت توصیف و تاکید کردند: هر کاری که داعشی ها و تکفیری ها می کنند، با اسلام و دین در تضاد است و عملکرد آنها هیچ سنخیتی با اسلام ندارد؛ آنها با عملکرد انحرافی خود می خواهند اسلام را در دنیا بدنام کنند.
ایشان بر لزوم توجه بیشتر به کار فرهنگی و فکری در مقابله با تکفیری ها تاکید و تصریح کردند: بعد از کنگره های بین المللی که با حضور علما و اندیشمندان کشورهای مختلف در قم داشتیم، خبر رسید که جذب و جلب داعش و امثال او کمتر شده و این یعنی کار فرهنگی اثر میگذارد.