حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و گرامیداشت دهه مبارک فجر، توصیه هایی خطاب به وزیر و دست اندرکاران بهداشت و درمان کشور ارائه کردند.
ایشان با تاکید بر اهمیت موضوع طرح تحول سلامت، تصریح کردند: مردم به طرح تحول سلامت امیدوار شدند، تاکید ما این است که طرح تحول سلامت نباید قطع شود اما باید اصلاح و مشکلات آن رفع شود.
معظم له افزودند: هرچند مشکلات مالی و بودجه ای وجود دارد، اما باید به گونه ای برنامه ریزی کنید که مردم در این زمینه کمتر دچار مشکل شوند.
ایشان خطاب به وزیر بهداشت با تاکید بر این که طرح تحول سلامت و اصلاح اشکالات را جدی بگیرید، فرمودند: شما با رای بالای نمایندگان مجلس وزیر شده اید و باید قاطعانه خواسته های مردم را دنبال کنید.
معظم له در ادامه موضوع پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و تصریح کردند: باید با استفاده از ظرفیت رسانه ملی و دیگر رسانه ها و بهره گیری از ظرفیت هنر آموزش های لازم را به مردم و جامعه ارائه دهید.
ایشان در ادامه بزرگان اسلامی را در زمینه طب صاحب نظر دانست و ابراز داشتند: اگر تاریخ علم را جزو دروس دانشگاهی قرار دهند معلوم می شود که بزرگان ما در زمینه طب و علوم دیگر حرف های مهمی برای گفتن داشتند و کتب بوعلی سینا سال ها در مراکز و دانشگاه های غرب تدریس می شد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی اظهار داشتند: دانشمندان مسلمان در زمینه علوم و در عرصه های مختلف جزو پیشگامان بوده اند؛ اما در دورانی نیز به دلائل مختلف دچار عقب ماندگی شده ایم، این مساله باید به درستی آسیب شناسی و برای نسل جوان و دانشجویان تبیین و جبران شود.
ایشان در ادامه با اشاره به موضوع طب سنتی فرمودند: طب سنتی ما قابل حذف نیست، پنج هزار سال دانشمندان تجربه و ایده های خود را روی هم گذاشتند، این طب نقاط قوتی دارد و نباید به کلی آن را رد کرد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: شاید عیب این است که افرادی بدون صلاحیت های لازم وارد میدان طب سنتی شده اند، باید برنامه ای ریخته شود که افراد واجد صلاحیت با دردست داشتن مدارک لازم وارد این صحنه شوند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که نباید چشم و گوش بسته دنبال غربی ها باشیم، ابراز داشتند: ما خطوط قرمزی داریم که نباید در این زمینه کوتاه بیاییم.
معظم له افزودند: اخیرا کتابی به نام سلامت در سال 2015 منتشر شده که ظاهراً برگرفته از نوشته های غربی هاست و بسیاری از خطوط قرمز ما را در هم شکسته و پیشنهادهای نامعقولی در آن دیده می شود، دوستان ما آن را بررسی کرده اند و نقاط ضعفش را یادداشت نموده اند که به جنابعالی می دهیم تا دستور دهید مورد بررسی قرار گیرد.
ایشان در پایان با اشاره به آمار بالای تلفات مرگ و میر ناشی از استعمال مواد دخانیات، تصریح کرد: طبق اظهار نظر افراد مطلع بیش از صد بیماری از سیگار و مواد دخانیات نشات می گیرد و در سال 40 هزار نفر در کشور ما بر اثر دخانیات جان خود را از دست می دهند؛ از سوی دیگر پایین آمدن سن استعمال سیگار نیز نگران کننده است؛ وزارت بهداشت و درمان باید در این خصوص چاره اندیشی کند.