سیستم بانکی کشور باید اصلاح شود/ حل مشکلات اقتصادی کشور تدبیر دقیق و اقدام شجاعانه می خواهد

سیستم بانکی کشور باید اصلاح شود/ حل مشکلات اقتصادی کشور تدبیر دقیق و اقدام شجاعانه می خواهد


یکی از مشکلات بانک هایی که تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می کنند، این است که به جای این که چهار درصد کارمزد برای تمام دوره بازپرداخت دریافت کنند، سالیانه چهار درصد دریافت می کنند و به اسم قرض الحسنه در آخر کار بیست درصد از مردم می گیرند‌

حضرت آیت‌ الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار رییس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، سخنان مهمی درباره وضعیت اقتصادی، نظام بانکی و مشکلات معیشتی مردم ارائه کردند.

ایشان با بیان این که وضعیت اقتصاد ما تبدیل به موضوعی معما گونه و کلافی سردرگم شده است، گفتند: بسیاری از عوامل نابسامانی اقتصادی از ناحیه خود ما است و تنها علت آن تحریم های خارجی نیست.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی اشکالات نظام بانکی را مورد اشاره قرار دادند و با تاکید بر لزوم اصلاح سیستم بانکی، گفتند: یکی از مشکلات بانک هایی که تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می کنند، این است که به جای این که چهار درصد کارمزد برای تمام دوره بازپرداخت دریافت کنند، سالیانه چهار درصد دریافت می کنند و به اسم قرض الحسنه در آخر کار بیست درصد از مردم می گیرند.

ایشان ابراز داشتند: این خلاف شرع و رباخواری آشکار است، ما بارها در این خصوص تذکر داده ایم اما متاسفانه گوش کسی بدهکار نیست و بانک ها همچنان کار خودشان را می کنند.

معظم له خلق پول را از دیگر مشکلات دیگر نظام بانکی دانستند و با گوشزد کردن آفات غیر قابل جبران این پدیده، خواستار رسیدگی بانک مرکزی و دست اندرکاران اقتصادی کشور نسبت به این مساله شدند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی گفتند: برخی از مؤسسات مالی و اعتباری به خاطر همین مساله چه مشکلاتی را در کشور ایجاد کردند؛ چقدر دولت در این زمینه هزینه داد و اسکناس های بدون پشتوانه چاپ شد.

معظم له با تاکید بر نظارت جدی بانک مرکزی بر سیستم بانکی، یادآورشدند: باید مکانیزم قانونی وجود داشته باشد که اگر بانک مرکزی دستور و بخشنامه ای صادر کرد، این قدرت را داشته باشد که در مقابل بانک های متخلف بایستد و با آنها برخورد کند ولی متاسفانه بانک مرکزی فعلا چنین قدرتی ندارد.

ایشان در ادامه عدم مدیریت صحیح دولت را یکی از اسباب مشکلات دانستند و گفتند: میلیارد ها دلار ارز با قیمت پایین در اختیار برخی افراد قرار گرفت و درباره بازگشت آن فکر صحیحی نشد این یک مصیبت بزرگ است.

معظم له خاطرنشان کردند: وقتی پولی آن هم این میزان  در اختیار افراد قرار می گیرد، چرا برای نظارت و دریافت تضمین لازم، فکری نشده؛ این همه پول کجا رفته است ؟ چرا این ها را به تعزیرات و دادگاه نمی کشانند؟

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تاسف از شرایط بد اقتصادی و معیشتی مردم، بی انصافی برخی تجار و کسبه را مورد انتقاد قرار دادند و گفتند: گروهی از تجار و کسبه هر کاری دلشان بخواهد می کنند و از تعزیرات و نهادهای نظارتی هم حساب نمی برند.

ایشان گستردگی بیش از حد دولت را عامل هدر رفت بسیاری از سرمایه های کشور دانستند و گفتند: متاسفانه برای لاغر شدن دولت فکر و چاره جویی دقیقی نشده است، باید در این خصوص گروهی از کارشناسان و متخصصان از بخش های مختلف بنشینند و فکر کنند و با شجاعت تصمیم بگیرند.

معظم له تاکید کردند: مشکلات اقتصادی راه حل و چاره دارد، امیدواریم با تدبیر مناسب و اقدام شجاعانه زمینه برای اصلاح اقتصادی و حل مشکلات فراهم شود.

جهت مشاهده فیلم مربوطه کلیک کنید

captcha