حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار حقوقدانان بسیجی از سراسر کشور، با اشاره به اهمیت و حساسیت کار دستگاه قضا در جامعه اسلامی، اطاله دادرسی را یکی از مشکلات اصلی این دستگاه مهم دانستند.
ایشان با بیان این که اطاله دادرسی یکی از گلایه های مهم مردم از قوه قضاییه است، فرمودند: روند طولانی رسیدگی به پرونده ها به قدری زیاد است که بعضا مردم از مراجعه به دستگاه قضا به منظور احقاق حقوق شان صرف نظر می کنند و این مساله به هیچ وجه زیبنده نیست.
معظم له اطاله دادرسی را معلول علت های مختلف دانست و با بیان این که این مساله سبب نارضایتی مردم می شود، افزودند: یکی از عواملی که سبب طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده ها می شود، کثرت پرونده ها است؛ بنابراین باید به مردم آموزش داد که به صِرف کوچک ترین مشکل، سراغ دستگاه قضا نروند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر این که آبروی نظام اسلامی به دستگاه قضا گره خورده است، فرمودند: اگر این دستگاه به وظایف خود به درستی عمل کند می تواند آبرویی برای نظام باشد و اگر خدایی ناکرده به وظایف خود عمل نکند می تواند به عامل یاس تبدیل شود.
ایشان با بیان این که بسیاری از مسائل را می توان با تدبیر حل کرد، ابراز داشتند: در قدیم ریش سفیدها و بزرگ ترهای خاندان و فامیل وقتی مشکلی بین خانواده ها و اقوام ایجاد می شد پادرمیانی می کردند و اجازه نمی دادند کار به دادگاه بکشد.
معظم له با تاکید بر این که در قوه قضاییه آدم های شریف، با شخصیت و هدفدار کم نیستند، یادآورشدند: با این وجود مردم گلایه هایی دارند که بایستی نسبت به رفع مشکلات اقدام کرد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی بیان کردند: مشکل وکلا هم متاسفانه جدی است، در بین جامعه وکلا برخی بی انصافی می کنند؛ بعضی از وکلا برای ایجاد تاخیر در روند رسیدگی به پرونده ها شگردهای خاصی دارند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تعلیمات اسلامی در زمینه حقوق و قضا در منابع دینی و قرآنی را در زمره معجزات برشمرد و فرمودند: اسلام در محیط جاهلیت ظاهر شد و تعلیماتی را آورد که حتی در دنیای امروز هم تازگی دارد و به بخشی از آن نیز نرسیده اند.
معظم له با اشاره به تاکیدات ویژه دین مبین اسلام درباره لزوم رعایت عدالت از سوی قضات حتی در کوچک ترین امور در برخورد با طرفین دعوا، ابراز داشتند: در کدام برنامه حقوقی و قضایی امروز جهان به این جزییات توجه شده که حتی در نگاه کردن به دو طرف دعوا نیز باید تساوی و عدالت را رعایت کرد؟
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی همچنین فعالیت حقوقدانان بسیجی را بسیار مهم خواند و فرمودند: شما می توانید با عملکرد خود شرایط را به گونه ای رقم بزنید که هم مشکلات حقوقی مردم کمتر و اطلاع شان از مباحث حقوقی بیشتر شود و هم رضایت مردم از دستگاه قضا بیشتر گردد.