فاصله طبقاتی امنیت کشور را متزلزل می کند/ انتقاد از عدم تعیین تکلیف مسأله حقوق های نجومی/ مملکت را نمی توان با شعار اداره کرد

فاصله طبقاتی امنیت کشور را متزلزل می کند/ انتقاد از عدم تعیین تکلیف مسأله حقوق های نجومی/ مملکت را نمی توان با شعار اداره کرد


مملکت را نمی توان با شعار اداره کرد بلکه برنامه امیرمؤمنان علی(ع) باید ملاک کارها باشد، دولتمردان باید نمونه زندگانی علی(ع) را داشته باشند، دلیل ندارد که همه آن ها در نقاط مهم تهران زندگی کنند و از این که در جنوب تهران در بین مردم چه می گذرد خبر نداشته باشند، این درست نیست.‌

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی سحرگاه امروز در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، با تأکید بر ضرورت استفاده حداکثری از شب های قدر فرمودند: انسان باید از لحظات این شب بهره ببرد و حل مشکلات خود، کشور و جهان اسلام را از خداوند متعال بخواهد.

ایشان با اشاره به فرازهایی از وصیت نامه امیرمؤمنان به امام حسن(ع) افزودند: جان انسان دارای دو بخش الهی و مادی است، انسان باید بخش الهی جان خود را با موعظه زنده نگه دارد و بخش دنیوی را که هوا و هوس سرکش نفسانی دارد باید به وسیله زهد در هم بکوبد.

معظم له با بیان این که زهد به معنای ساده زیستی و حذف تشریفات از زندگی است، اظهار داشتند: زهد بدان معنا است که انسان اشرافی گری در زندگی نداشته باشد، ساده زیستی حقیقت زهد است.

ایشان در ادامه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفتند: حضرت فرمودند تمام خیرات، خوبی ها و سعادت ها در اتاقی قرار دارد که کلید آن زهد در دنیا است،  اگر می خواهیم در دنیا خوشبخت شویم و آرامش داشته باشیم نباید اسیر زندگانی زرق و برق دار شویم؛ ساده زیستن کلید همه سعادت ها است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی همچنین ضمن اشاره به روایتی از پیامبر اسلام درباره زهد امام علی(ع)، ابراز داشتند: حضرت خطاب به علی(ع) می فرماید یا علی خدا تو را زینتی داده که بهتر از آن هیچکس در عالم ندارد، خداوند تو را به زهد در دنیا زینت داده است.

ایشان عنوان کردند: امیرمؤمنان می فرماید کل مسأله زهد در دو جمله قرآنی بیان شده است، قرآن فرمود که اگر انسان امکاناتی را از دست دهد نباید غمگین شود و همچنین نسبت به آنچه که دارد نباید دلبسته باشد؛ کسی که نسبت به گذشته غصه نخورد و نسبت به آنچه که دارد دلبسته نباشد زاهد واقعی به شمار می رود.

معظم له در ادامه خاطرنشان کردند: کشوری که بیش از همه از علی(ع) سخن می گوید  کشور ما است، ما به علی(ع) و فرزندان او علاقه داریم اما چه مقدار امیرمؤمنان در زندگی افراد حضور دارد و ساده زیستی ایشان در زندگی ها مشاهده می شود.

ایشان افزودند: مشکل 50 درصد از پسران و دخترانی که برای ازدواج معطل هستند و مانع دارند تشریفات غلط و دلبستگی های نادرست است؛ گاهی جهیزیه و مهریه سنگین است و مانع جوانان می شود گاهی هم تشریفات مراسم های جشن عروسی و ازدواج بسیار زیاد است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این که امام علی(ع) باید در زندگی شیعیان حاضر باشد و شیعیان به برنامه ها و دستورات حضرت عمل کنند، فرمودند: امام علی(ع) در نامه 45 نهج البلاغه به فرماندار بصره مطلبی را متذکر می شود، خبری به حضرت رسید که فرماندار ایشان در مهمانی یکی از ثروتمندان شرکت کرده و سفره ای رنگین برپا شده بود که اغنیا حضور داشتند و فقرا پشت درها مانده بودند.

ایشان افزودند: حضرت در این نامه خطاب به فرماندار بصره فرمود گمان نمی گردم دعوتی را بپذیری که اغنیا بر سر سفره حاضر باشند اما فقرا نتوانند در آن شرکت کنند؛ اگر زندگی تشریفاتی شد هزینه دارد و هزینه آن آلوده شدن به خیلی از کارها از جمله مخلوط کردن حلال و حرام است.

ایشان اظهار داشتند: نباید دولتمردان زندگی مرفه داشته باشند و در عین حال این اندازه افراد بیکار و محروم وجود داشته باشد، یکی از بلاهای جامعه امروز ما فاصله و شکاف طبقاتی است؛ افرادی هستند که به ازای هر نفر از خانواده آنها ماشین وجود دارد اما افرادی هم هستند که کمترین امکانات را ندارند.

ایشان در ادامه فرمودند: گاهی خانه برخی افراد هزاران متر مربع است اما افرادی هستندکه با خانواده خود در جایی 40 متری زندگی می کنند، چیزی که امنیت کشور را متزلزل می کند فاصله طبقاتی است که عده ای بسیاری محروم هستند و عده ای دیگر زندگی آنچنانی داشته باشند.

معظم له ابراز داشتند: افرادی هستند که بیش از 10 شغل دارند اما جوانان بسیاری در کشور  بیکار بوده و شغلی ندارند، گاهی کار به جایی می رسد که جوانی برای کاری کمترین حقوق را دریافت می کند و مجبور است که برود.

ایشان با اشاره به مسأله حقوق های نجومی و انتقاد از عدم تعیین تکلیف این مسأله عنوان کردند: بنده متوجه نشدم داستان حقوق های نجومی به کجا رسید؛ مجلس شورای اسلامی، دستگاه قضایی، رسانه ها و دولت درگیر آن هستند اما کار به کجا رسیده است؟ آیا حقوق های نجومی قطع شده یا هنوز وجود دارد؟ آیا این حقوق ها به بیت المال برگشت یا خیر؟.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: متأسفانه کسی برای این سؤال ها جوابی ندارد، این همه وقت سوزانده شد اما هنوز جواب درستی در این زمینه وجود ندارد که این مسأله چه شد و چه خواهد شد، آیا بنا است که این مسأله با وجود محرومیت های موجود ادامه پیدا کند؟

ایشان ابراز داشتند: باید به این مسائل توجه کرد، مملکت را نمی توان با شعار اداره کرد بلکه برنامه امیرمؤمنان علی(ع) باید ملاک کارها باشد، دولتمردان باید نمونه زندگانی علی(ع) را داشته باشند، دلیل ندارد که همه آن ها در نقاط مهم تهران زندگی کنند و از این که در جنوب تهران در بین مردم چه می گذرد خبر نداشته باشند، این درست نیست.

ایشان در پایان این نکته را خاطر نشان کردند که چقدر برنامه و افکار امیرمؤمنان در بین مردم، جامعه و مسؤولان حاضر است؟ علی(ع) حتی در بستر شهادت هم کلاس درس برگزار می کند؛ با علی(ع) می توان پیامبر و خدا را شناخت.

برچسب ها :
captcha