آیتالله العظمی مکارم شیرازی در جمع اعضای هیئت رئیسه کل دانشگاه پیام نور اظهار داشتند: نقش دانشگاهها در اداره کشور بسیار مهم است و میتوان گفت آینده جامعه به مقدار زیادی وابسته به دانشگاهها و حوزههای علمیه است.
ایشان با بیان اینکه اصلاح دانشگاهها منجر به اصلاح جامعه خواهد شد، افزودند: در مقابل اگر ناهنجاری در دانشگاهها وجود داشته باشد تاثیر خود را در جامعه نشان خواهد داد.
معظم له خاطرنشان کردند: هر چقدر سرمایهگذاری بر روی دانشگاهها انجام شود شایسته و بجاست؛ امروز نیازمند توسعه علمی و فرهنگی دانشگاههای کشورمان هستیم تا آنها به تراز جهانی و مراکز علمی روز جهان دست یابند و دانشجویان ما افتخار کنند که در دانشگاه داخلی تحصیل کردهاند.
ایشان با اشاره به ضرورت تلاش برای رساندن وضعیت دانشگاهها به سطوح عالی از نظر اخلاق اسلامی فرمودند: دانش و اخلاق دینی بالهای پیشرفت و تعالی هستند و در صورتی که تعادلی میان آنها برقرار نباشد امکان اوج گرفتن و رشد هم فراهم نمیشود.
آیتالله العظمی مکارم شیرازی به آثار منفی عالم شدن بدون پرداختن به اخلاق اشاره کرد و افزودند: اگر تعهد باطنی و ایمانی وجود نداشته باشد آنگاه علم هم به جای اینکه فایده داشته باشد بیشتر ضررآفرین خواهد بود.
معظم له در ادامه به وضعیت علمی در گذشته و حال اشاره کرد و عنوان داشتند: سابقاً علما و دانشمندان علوم طبیعی و تجربی و فلسفی در جوامع اسلامی بودند و دانش از کشورهای ما به دیگر ملل صادر میشد ولی پس از چندی جریان تغییر کرد و دانشگاهها در غرب بنیان نهاده شدند و امروز هم ساختار و فرهنگ دانشگاههای ما غربی است و آنها سعی دارند با صادر کردن دانشگاه، نوع فرهنگ خود را نیز به ما منتقل کنند.
معظم له با بیان اینکه وظیفه مسئولان و همه اقشار در این زمینه بسیار سنگین است گفتند: باید در فرصتی که حکومت اسلامی برایمان به وجود آورده برای اسلامی سازی دانشگاههایمان تلاش کنیم و جوانان خود را از دام فساد فرهنگ غربی برهانیم.
آیتالله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به فریاد حقوق بشر غرب و تناقض رفتاری آنها خاطرنشان کردند: در عین اینکه از حقوق انسانها سخن میگویند ولی جاسوسی یکی از کارهای همیشگیشان شده است.
ایشان بر ضرورت توجه به اخلاق حسنه نبوی به عنوان مظهر اخلاق اسلامی و دینی تاکید کرد و فرمودند: دانشجویان ما بیشتر از میان قشر جوان هستند و به همین دلیل آسیبهای اخلاقی بیشتر آنها را تهدید میکند بنابراین باید با تاسی به سیره رفتاری پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و ائمه معصومین(علیهم السلام) آنها را از خطر فرهنگ غربی مصون داریم.
معظم له با بیان اینکه دانشگاهها باید به جوانانی که دارای استعداد خوبی هستند کمک کنند تا تحصیل بدون هزینه داشته باشند تصریح کردند: برنامههای قرآنی هم باید با تکیه بر محتوای این کتاب آسمانی که نسخه شفای انسانهاست تدوین شوند.
آیتالله العظمی مکارم شیرازی در خاتمه با تاکید بر اینکه اساتید شیعه باید در دانشگاههای ما عضو هیئت علمی باشند عنوان داشتند: روشی هم که اخیراً دولت در برخی امور به دنبال آن است راه به مقصد نمیرساند و تجربه نشان داده اگر در حد معمول کار کنیم توقعات هم محدود میشوند ولی اگر به توقعات دامن بزنیم، روز به روز بیشتر می شود.