حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ششمین روز از ماه مبارک رمضان در ادامه سلسله نشست های تفسیر موضوعی قرآن کریم در شبستان امام خمینی(ره) حرم کریمه اهل بیت(علیهم السلام)، در ادامه تفسیر سوره احزاب، تصریح کردند: بعد از جنگ بنی قریظه غنائمی به دست مسلمانان افتاد و برخی از همسران پیامبر تصور کردند که می توانند برای خود سهم ویژه ای داشته باشند؛ بعد از کناره گیری و دوری حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) از همسران خود، آیه بر پیامبر نازل شد که «به همسران خود بگو بر سر دو راهی هستید و اگر زندگی تجمّلاتی می خواهید من شما را طلاق می دهم و به دنبال کارتان بروید،اما اگر می خواهید خدمت خدا و پیامبر باشید باید با زندگانی ساده بسازید و انتظاری از این غنائم برای تجمّل نداشته باشید».
ایشان با بیان این که این آیات پیام های بسیاری دارد، ممنوعیت رانت خواری در اسلام را از جمله این پیام ها دانسته و با بیان این که رانت خواری قائل شدن امتیازات ویژه برای افراد مورد نظر است، تصریح کردند: به عنوان مثال اگر ارز مبادلاتی در اختیار برخی افراد قرار گیرد و با این ارز جنس وارد کشور و به قیمت ارز آزاد فروخته شود این مصداق رانت خواری است.
معظّم له خاطرنشان کردند: در مناقصه ها و مزایده های دولتی و دستگاه های مختلف اجرایی نیز امکان رانت خواری وجود دارد که باید در این جهت مراقبت و دقّت کرد تا امکان رانت خواری پیش نیاید.
ایشان رانت خواری را حرام اعلام کرده و فرمودند: ما نظر به شخص خاصّی نداریم و بر اساس آیات قرآن کلیات را بیان می کنیم، اگر می خواهند افرادی به مسافرت خارجی بروند، چنانچه نزدیکان خود را با پول بیت المال به خارج از کشور ببرند مصداق امتیازات ویژه، رانت خواری و حرام است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر این که در کشور و حکومت اسلامی امتیازات ویژه ممنوع است و نباید وجود داشته باشد، خاطرنشان کردند: حضرت امیرمؤمنان علی(علیه السلام) در خطبه 224 نهج البلاغه در داستان عقیل و آهن گداخته نحوه مبارزه با رانت خواری و امتیازات ویژه را نشان داده است.
ایشان یادآورشدند: در تمام طول تاریخ هیچ کس به این شکل با رانت خواری مبارزه نکرده است، این نشان می دهد رییس حکومت و دولت، وزرا و مدیران کل نمی توانند امتیازات ویژه از حکومت و بیت المال به خویشان خود بدهند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی یادآورشدند: ما مسلمانان باید از این روش درس بگیریم، جهان اسلام باید به داشتن چنین پیشوایی افتخار کند که با مسأله رانت خواری که در دنیای امروز معمول شده مبارزه می کند.
ایشان افزودند: در دنیای غرب مساله رانت خواری و امتیاز ویژه دادن به افراد و گروه ها برای دستیابی به قدرت امری متداول است و بسیار رواج دارد؛ اگر این مسائل از زندگی مسلمانان و غیر مسلمانان حذف شود عدالت بر جامعه حاکم خواهد شد.