بسم الله الرحمن الرحیم
رسم الخط های اشتباه در قرآن عثمان طه
شک نیست قرآن کتابی است بدون هیچگونه تحریف که از عصر پیغمبر اکرم(ص) از طریق مکتوب به وسیله جمعی از صحابه و از آن بیشتر از طریق حفظ در حافظهها به طور مستمر به ما رسیده و هیچ تغییری در آن حاصل نشده است.
ولی در بعضی از قرآنها مانند قرآن معروف «عثمان طه» که امروز در دسترس همه ماست اشتباهات فراوانی در املاء و رسم الخط آن واقع شده است که باید اصلاح گردد تا تودههای مردم آیات را صحیح بخوانند. متأسفانه تاکنون علمای حجاز اقدام به اصلاح این اشتباهات رسم الخطی که گاه معنی و مفهوم آیه را تغییر میدهد، نکردهاند.
آیا موقع آن نرسیده است که هیئتی از نمایندگان علمای تمام کشورهای اسلامی دامن همت به کمر زنند و به این کار مهم اقدام نمایند، زیرا انجام این کار به صورت فردی تأثیر کافی ندارد.
به عنوان نمونه نظر خوانندگان را ذیلاً به گوشهای از آن جلب می کنیم.
در 10 آیه از قرآن مجید واژة «انِّما» و «انَّما» به صورت متصل نوشته شده، در حالی که باید به صورت جداگانه (اِنّ ما و اَنّ ما) نوشته شود (زیرا «ما» در آن موصوله است و حتماً باید جداگانه نوشته شود تا با «اِنّما» که کلمه حصر است، و «اَنّما» که آن هم گاه به معنی حصر و گاه فقط برای تأکید است، اشتباه نشود و معنی تغییر نکند. این آیات به شرح زیر است:
1- سوره نحل، آیه 95:
2- سوره طه، آیه 69:
3- سوره ذاریات، آیه 5:
4- سوره مرسلات، آیه 7:
5- سوره آل عمران، آیه 178:
6- سوره رعد، آیه 19:
7- سوره مومنون، آیه 55:
8- سوره غافر، آیه 43:
9- سوره انفال، آیه 41:
10- سوره لقمان، آیه 27:
در تمام این آیات، املای صحیح «اِنّ ما...» و «اَنَّ ما ...» می باشد.
و عجب اینکه در موارد دیگری به صورت صحیح و جدا از هم نوشته شده مانند دو آیة زیر:
1- سوره حج، آیه 62:
2- سوره لقمان، آیه 30:
این ناهماهنگی نیز مشکل مهم دیگری است.
اشتباهات متعدد دیگری نیز هست که همة آنها پس از تکمیل به صورت یک جزوه مستقل در اختیار علما و دانشمندان و فضلا قرار خواهد گرفت.
بار دیگر تکرار میکنیم اشتباه فقط در املا ورسم الخط صورت گرفته و در آیات قرآن هیچگونه تحریفی صورت نگرفته است.