حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی، در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم با تبریک میلاد پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله)، ولادت امام صادق (علیه السلام) و گرامیداشت هفته وحدت، امت اسلام را به اتحاد و یکپارچگی فراخوانده و فرمودند: مشکل امروز مسلمانان پراکندگی است.
ایشان با بیان این که در تمام کشورهای اسلامی از جمله افغانستان، عراق، یمن، پاکستان و دیگر کشورهای اسلامی امروز جنگ و برادر کشی وجود دارد و این کشورها گرفتار اختلافات داخلی هستند، اظهار داشتند: تا مسلمانان جهان به وحدت نرسند مشکل امت اسلام حل نخواهد شد و دشمنان بر ما مسلط خواهند بود.
معظم له اضافه کردند: امروز اقلیت صهیونیست در قلب کشورهای اسلامی لانه کرده و از اختلافات امت اسلام استفاده می کنند و اگر امت اسلام متحد باشند جایی برای آنان در بین کشورهای اسلامی وجود نخواهد داشت.
حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این که باید ریشه اختلافات شناسایی و خشکانده شود تصریح کردند: تنها در صورت تحقق این مهم است که وحدت،حاصل خواهد شد و فقط با شعار وحدت، هیچگاه یکدلی و یکپارچگی بوجود نخواهد آمد.
معظم له در ادامه به بررسی ریشه های اختلاف امت اسلام پرداخت و از تندروی ها به عنوان عاملی مهم در گسترش اختلافات یاد کرد و فرمودند: امروزه گروهی تند رو به نام وهابیان تکفیری که تشنه خون هستند در کشورهای شیعه، اهل تسنن را به قتل می رسانند، این ها افراد نادانی هستند که از حقایق اسلامی به دور می باشند و غیر خود را کافر می پندارند.
ایشان بیان داشتند: اینها عامل ایجاد اختلاف در امت اسلام هستند؛ اما خوشبختانه در میان وهابیان کسانی پیدا شده اند که عمل تندروها را تقبیح و خون اهل قبله را محفوظ میدانند. و اخیراً بعضی از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان از آنها بیزاری می جویند و در زمان دستگیری ریگی اقدامات جنایت کارانه این شرور را محکوم کردند.
حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر این که گروه های معتدل باید جلوی تندروها را بگیرند خاطرنشان کردند: تا تندروان فعال هستند وحدتی در میان امت اسلام محقق نخواهد شد. متاسفانه در میان بعضی از عوام شیعه نیز برخی افراد پیدا میشوند که با کارهای غیرمنطقی سبب شعله ور شدن آتش اختلافات می شوند که لازم است علما و مراجع محترم از آنها جلوگیری کنند.
حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به نقش علمای جهان اسلام در کاهش تنشها اظهار داشتند: عقلای هر دو طرف، علمای مصر، شیخ الازهر و مفتی اعظم مصر می توانند نقش مهمی را در جلوگیری از تندروی ها اهل سنت داشته باشند، مراجع تقلید ما نیز میتوانند از این موضوعات جلوگیری کنند.
ایشان از مرحوم حضرت آیة الله العظمی بروجردی (رحمة الله علیه) به عنوان پایه گذار دارالتقریب یاد کرده و افزودند: سال ها قبل این مرجع تقلید فقید پایه دارالتقریب را بنا کردند که به عقیده ما این دارالتقریب در مصر باید دوباره احیا شود.
معظم له تأکید کردند: علمای الازهر و مصر و ایران باید دست به دست هم دهند تا سنت حضرت آیة الله العظمی بروجردی (رحمة الله علیه) احیا شود و اجازه ندهند سیاست های غربی آن ها را تحت تاثیر قرار دهد و اختلافات در بین امت اسلامی حاکم شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه افزودند: عامل دیگری که در اختلافات موثر است از دور قضاوت کردن است، اگر کنار هم بنشیم و منطقی بحث کنیم مشاهده خواهیم کرد که مشترکات ما بسیار فراوان است.
معظم له افزودند: نه ما اصرار داریم آنها دست از عقایدشان بردارند و نه آنها چنین انتظاری دارند، باید روی مشترکات اسلامی که کم هم نیست تکیه کرد.
ایشان در ادامه با انتقاد از سیاستهای برخی دولت ها عربی ابراز داشتند: متاسفانه برخی از این دولت ها آلت دست استکبار، آمریکا و اسرائیل شده اند و مدام در پی اختلاف افکنی و آتش افروزی هستند.
معظم له در بخش پایانی سخنان خود خاطر نشان کردند: ما در هفته وحدت سخن از وحدت شیعه و اهل سنت به زبان می آوریم اما متاسفانه در داخل کشورمان سخن از وحدت گفتن برای برخی سنگین است؛ ما وحدت وفاداران به نظام را میگوییم نه مخالفان را؛ در عین حال این مسأله در داخل کشور نیز باید حل شود و امیدواریم همه ما به سوی وحدت که عامل عزت و اقتدار مسلمانان است حرکت کنیم.