بسم الله الرحمن الرحیم
«وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ»
(سوره بقره، آیه 45)
شایسته است در ابتدا از همۀ برگزارکنندگان و شرکتکنندگان در این همایش مبارک تقدیر و تشکر نمایم و بر عزیزانی که با همت والا و اخلاص، چراغ هدایت و معنویت را در جامعه روشن میسازند، درود بفرستم و امیدوارم نتیجه این همایش، اقامۀ هر چه بهتر نماز و تقویت فرهنگ نورانی این عبادت والا در جامعه و گسترش یاد و ذکر الهی، و تقویت قلوب به سوی آرامش و طهارت معنوی باشد.
در روایات اسلامی هیچ یک از واجبات دینی به اندازه نماز مورد تأکید قرار نگرفته است و عباراتی همچون معراج مؤمن که لحظه قرب و ملاقات با حق تعالی است و رشتۀ اتصال با خداوند، سلاح مؤمن، نهر پاکی و طهارت و نور چشمان پیامبر و تعابیری از این دست همگی نشان از جایگاه عالی این عبادت و تأثیر آن در روح و جان انسان دارد.
همانقدر که اصل این وظیفۀ عبادی مهم است اقامۀ آن در جامعه نیز دارای اهمیت است و قرآن کریم یکی از خصوصیات مؤمنان را برپایی و اقامۀ نماز ذکر میکند، آنجا که میفرماید: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ...» (هرکجا که قدرتی پیدا کنند و امکانی فراهم شود، نماز را برپا میکنند). اقامۀ نماز مفهومی است که حوزۀ وسیعی دارد و شامل گسترش فرهنگ نماز، تسهیل شرایط انجام آن، آشنایی با فلسفه، حقیقت، معانی و احکام آن و امور دیگری است که بحمدالله ستاد اقامه نماز آنها را به عنوان اهداف اصلی خویش برشمرده و درصدد تحقق آن میباشد و البته بر نهادهای مختلف حاکمیت اسلامی لازم است در انجام این اهداف همکاری و حرکت کنند. سفارش من نیز به همۀ مردم به خصوص جوانان عزیز این است که نسبت به اقامۀ نماز و آشنایی بیشتر با آن، التزام و تقیّد داشته باشند که راهی مطمئنتر و مستحکمتر از نماز برای تقرب به حق تعالی و گشایش در مشکلات دنیوی و طی درجات معنوی، وجود ندارد.
اینجانب ضمن تشکر و قدردانی دوباره از همۀ برگزارکنندگان و شرکتکنندگان در این همایش از خداوند متعال برای خود و همۀ مؤمنین توفیق اقامۀ صحیح نماز و ادای حق آن و رسیدن به مقام نمازگزار واقعی را خواستارم تا إنشاءالله لایق عنایت الهی و شفاعت معصومین علیهم السلام گردیم.
والسلام علیکم و رحمة الله وبرکاته
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
30 آبان 1403