حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در آیین احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان که در مسجد مدرسه علمیه امام موسی کاظم(علیه السلام) برگزار شد، بر حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس تاکید کردند.
ایشان اظهار داشتند: حدود شصت سال قبل بوسیله دولت انگلستان حکومت نامشروع و غاصبانه اسرائیل در قلب کشورهای اسلامی تشکیل شد، با اینکه یهودیان نسبت به مسلمانان در اقلیت بودند اما آنها را از کشورهای مختلف دعوت کردند و سرزمین های مردم را به زور و با پول از آنها گرفتند و در اختیار یهودیان و صهیونیست ها قرار دادند و متاسفانه برخی از حکام عرب هم در این راه با آنها همراه شدند.
اسرائیل غاصب سعی در پنجه اندازی به دیگر ممالک اسلامی هم دارد
معظم له با تاکید بر این که اسرائیل رژیمی غاصب است و سعی در پنجه اندازی به دیگر نقاط ممالک اسلامی هم دارد، اظهار داشتند: اینها اگر دست شان برسد تمام کشورهای منطقه را می خواهند زیر سیطره خود قرار دهند و نمونه بارز آن بلندهای جولان است.
ایشان اضافه کردند: رییس جمهور آمریکا به زعم خود درباره بلندی های جولان حاتم بخشی کرده است! مطابق کدام قانون و مجوز؟ شما چکاره هستید که بخشی از یک کشور دیگر را می خواهید به اسرائیل غاصب ببخشید.
معظم له افزودند: اگر عده ای خیال کنند آنها به سرزمین های اشغالی قانع هستند سخت در اشتباه هستند، آنها با بهره گیری از عمال خود یعنی داعش می خواستند بر سوریه و عراق مسلط شوند اما با مقاومت جانانه محورهای مقاومت راه به جایی نبردند و شکست خوردند.
ابتکار تاریخی حضرت امام و تاثیر آن در زنده نگه داشتن آرمان قدس و فلسطین
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به تدبیر حضرت امام رضوان الله تعالی علیه در نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس، این ابتکار را ابتکاری تاریخی و عامل زنده بودن یاد و نام قدس و فلسطین دانستند.
ابشان تاکید کردند: همین اقدام سبب شده که بعد از گذشت سال ها همچنان روز قدس در جامعه اسلامی زنده باشد و هر سال روز قدس با شکوه خاصی برگزار شود.
معظم له فرمودند: بر همه اعم از کوچک و بزرگ، مرد و زن، پیر و جوان لازم است تا در راهپیمایی روز قدس شرکت کنند و با این اقدام آرمان فلسطین و قدس را زنده نگاه دارند.
شرایط و موانع استجابت دعا
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود در جمع شب زنده داران به عوامل و شرایط استجابت دعا اشاره و تصریح کردند: یکی از شرایط مهم استجابت دعا بهره مندی از کسب و کار حلال و دوری از لقمه های حرام است؛ اگر کسب و کار و لقمه انسان حرام باشد، استجابت دعا بسیار مشکل خواهد بود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این که در عصر و زمان ما کسب رزق و روزی حلال کاری دشوار است، فرمودند: بسیاری از بانک ها درآمدشان ربوی است، عقود شرعیه را رها کرده و رسما ربا خواری می کنند.
ایشان بکار گیری تسهیلات بانکی در غیر محل منعقد در قراردادها را حرام دانسته و اضافه کردند: نمونه دیگر حرام خواری احتکار عده ای از ثروت اندوزان است که این روزها زیاد دیده می شود.
معظم له تقلب کردن در معاملات را از دیگر حرام خواری ها و از موانع استجابت دعا دانسته و فرمودند: عده ای آن هم به صورت میلیاردی ارز دولتی در اختیار گرفتند و در بازار آزاد فروختند، این کار حرام است، نمونه دیگر رشوه خواری است که متاسفانه در برخی ادارات و سازمان ها رواج پیدا کرده است.
ایشان اجناس قاچاق و عدم پرداخت وجوهات را از دیگر جلوه های فعل حرام دانسته و فرمودند: یکی از عواملی که مانع استجابت دعاها می شود غذاهای حرام است؛ عدم پرداخت زکات و خمس سبب می شود که لقمه و غذای انسان حرام شود و همین مساله سبب عدم استجابت دعاها می شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پایان یکی از اعمال شب های قدر را اهتمام به یادگیری مسائل شرعی دانست.