حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار رییس و اعضای کمیته مرکزی آزاد اندیشی حوزه های علمیه با تقدیر از برنامه ریزی برای مسأله آزاد اندیشی در حوزه، اجرا شدن با انضباط این کار را امری ضروری دانستند.
معظم له افزودند: مسأله آزاد اندیشی در حوزه ها اصل بوده و بهترین دلیل آن درس های خارج و سطح عالی حوزه است که شاگردان با کمال آزادی اشکالات و نظرات خود را در دروس گوناگون مطرح می کنند.
ایشان با بیان این که رابطه استاد و شاگرد، سوال و جواب و اشکال کردن جایگاه ویژه ای در حوزه دارد، اظهار داشتند: وقتی علامه طباطبایی المیزان را نوشتند از من برای ترجمه جلد اول آن دعوت کردند.
معظم له ادامه دادند: به ایشان گفتم اگر نظرم با شما متفاوت باشد تکلیف چه می شود، ایشان فرمود اگر بعد از جواب شفاهی قانع نشدید اشکال خود و جواب من را در پاورقی بنویسید که این مسأله نشانه آزاد اندیشی است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تأکید بر این که آزاد اندیشی افتخاری برای حوزه های علمیه است، ابراز داشتند: در طول تاریخ حوزه، این مسائل بوده البته باید تحت انضباط باشد؛ در زمان امروز گاهی برخی برای آزاد اندیشی خط قرمزی قائل نیستند در حالی که خطوط قرمز باید مشخص بوده و نظارت وجود داشته باشد.
معظم له عنوان کردند: در زمان ما شبهه افکنی بیش از هر زمان دیگری است از این رو مراکز آزاد اندیشی باید دقت بیشتری داشته باشند که شبهات، جلسات را تحت الشعاع قرار ندهد و نتیجه معکوس نشود؛ بنابراین اصل کار در حوزه وجود داشته اما در زمان حاضر احتیاط بیشتری لازم دارد و باید دقت شود.
ایشان خاطرنشان کردند: باید با دقت در این مساله گام برداشت و عمل کرد، بررسی عملکرد هم باید وجود داشته باشد تا تصمیمات بهتری گرفته شود.