دولت برای استانداران خود کلاس اسلام شناسی و ایران شناسی بگذارد/ عدم توجه به خواسته مردم محبوبیت دولت را کاهش می دهد

دولت برای استانداران خود کلاس اسلام شناسی و ایران شناسی بگذارد/ عدم توجه به خواسته مردم محبوبیت دولت را کاهش می دهد


کسانی که دولت برای استانداری می فرستد قبلا باید برای آن ها کلاس آموزش ایران شناسی و اسلام شناسی قرار دهد تا بدانند جایی که می روند مردم چه مذهبی دارند، بر چه مسائلی حساسیت دارند و خط قرمزهای آنان چیست‌

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی امروز در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام صلّی الله علیه وآله وسلّم گفتند: حضرت می فرماید که زمانی بر مردم می آید که انسان مخیر بین ناتوانی و گناه می شوند، در آن زمان ناتوانی را بپذیرید.
معظم له افزودند: ممکن است دو برادر باشند یکی به پست برسد و تجارت مخصوص داشته باشد اما برادر دیگر زندگی ساده‌ای دارد، آن فرد که به پستی رسیده به برادر خود می گوید که انسان ناتوانی هستی و ببین که در مدت کوتاه به چه مقامی رسیدم، اما این رسیدن به مقام به قیمت اجناس تقلبی، قاچاق، رشوه خواری، دزدی و بردن حقوق مردم بوده است؛ در اینجا به فردی که از مرز حق عدول نکند بی دست و پا می گویند.
ایشان اظهار داشتند: فلان کس یک بار نماینده مجلس یا شورای فلان شهر شد و از راه‌های نامشروع و غلط زندگی خود را تأمین کرد و بار خود را بست، به افرادی که زندگی ساده ای دارند و مقید به آداب هستند می گوید عاجز و ناتوان هستند، برخی به بهای فروختن دین، انصاف و وجدان صاحب اموال بسیار می‌شوند. پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم فرمود اگر به چنین زمانی رسیدید انگ عجز را بپذیرید اما به سمت گناه نروید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ادامه دادند: پیامبر از هزار و چهارصد سال قبل زمان ما را می‌دیده است. برخی بدون تقیّد به موازین شرع به کجاها می رسند، برخی هم که مقیّد هستند زندگانی معمولی و ساده ای دارند که آن ها را متهم به عدم مدیریت و عجز می کنند؛ جنگل‌ها را نابود می کنند و از طریق آن پول ذخیره می کنند.
معظم له ابراز داشتند: داد دادستان بلند شده که این همه می گوییم که کنار دریا را اشغال نکنند و زمین هایی که برای آن ها نیست را نگیرند اما می رویم می بینیم که آنجا کاخ ها ساختند و متأسفانه مجوز هم گرفتند، چه کسی مجوز داده است، با یکدیگر زد و بند می کنند و سهمی قرار می دهند و با گناه به زندگانی مرفهی می رسند، گاهی شخصی 30 سال کارمند است اما باز هم زندگی ساده ای دارد اما برخی در زمان کم به ثروت بسیار می رسند.
ایشان عنوان کردند: اینجا اتهام ناتوانی می زنند وگرنه کسی که به وظیفه عمل کند ناتوان نیست، حلال و حرام را نباید قاطی کرد و به رباخواری و رانت خواری دست زد، این ثروت‌ها را برای چه کسی جمع می کنند، اگر بخواهند آلاف و الوف جمع کند برای خود و بچه هایش هم زیاد می آید، گاهی جنون جمع آوری ثروت سراغ انسان می رود، باید به زندگانی ساده آبرومند خدا پسندانه و پربرکت قانع باشیم، زندگی اینگونه افراد حجم دارد اما برکت ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات ایجاد شده از سوی برخی استانداران برای مردم، از دولت خواستند که برای این افراد کلاس آموزش اسلام شناسی و ایران شناسی برگزار کند.
معظم له خاطرنشان کردند: کسانی که دولت برای استانداری می فرستد قبلا باید برای آن ها کلاس آموزش ایران شناسی و اسلام شناسی قرار دهد تا بدانند جایی که می روند مردم چه مذهبی دارند، بر چه مسائلی حساسیت دارند و خط قرمزهای آنان چیست، این مسائل را به کسانی که استاندار می‌شوند باید آموزش دهند.
ایشان گفتند: در زمینه اسلام شناسی هم باید به آن ها بگویند که جمهوری اسلامی دو کلمه است و اسلامی بودن بسیار مهم و معنا دار به شمار می رود، باید این ها را بدانند تا وقتی به مناطق می روند با مردم درگیر نشوند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی افزودند: چندین جا با مردم درگیر شدند، در خراسان جنوبی استاندار با مردم درگیر شده چون اسلام شناسی و ایران شناسی او درست نبوده و آن کلاس را ندیده است، در شیراز درگیر شدند و از همه در بدتر سیستان و بلوچستان استانداری فرستادند که تعادل بین شیعه و سنی را برهم زده است، این کارها برای چیست.
ایشان اظهار داشتند: عده ای از ائمه جمعه از سیستان و بلوچستان نزد ما آمدند و گفتند شیعیان در حال رفتن هستند و قلع و قمع می شوند، گذشته از همه چیز اگر تعادل بین شیعه و سنی را برهم زدید خطر تجزیه پیش می آید، متأسفانه روی این مسائل فکر نمی کنند، باید قبلا کلاسی برای آن ها بگذارند تا با منطقه ای که می روند آشنا باشند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ادامه دادند: باید ابتدا بررسی شود که مردم خراسان جنوبی و جاهای دیگر چگونه هستند و چه حساسیت ها و خط قرمزهایی دارند، این درگیری متأسفانه در خیلی جاها واقع شده چون آن ها آشنایی ندارند و خیال می کنند که این جا هم پاریس است و باید فرهنگ پاریس در آنجا پیاده شود، مثلا مدتی پاریس بوده و با آنجا آشنایی دارد حالا خیال می کند که اینجایی که رفته پاریس است.
معظم له ابراز داشتند: این جا مردم مذهبی هستند و نسبت به آن احترام می گذارند و حساسیت دارند، مردم می گویند که این همه شهید دادیم که جمهوری اسلامی روی کار بیاید و شما می‌خواهید محصول شهدا را بر باد بدهید و ناراحت می شوند، ای کاش چنین کلاسی برای آن ها می‌گذاشتند تا متوجه باشند با چه افراد و چه منطقه ای روبه رو هستند.
ایشان عنوان کردند: این ها برای مسؤولان هزینه دارد و محبوبیت و طرفداران آن ها را کم می‌کند، مسؤولان باید محبوبیت بیشتری داشته باشند اما افرادی را می فرستند که برخی از آن‌ها منطقه شناخت ندارند و جمهوری اسلامی را نمی شناسند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به ایام عید و توأم بودن آن با میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها خاطرنشان کردند: باید کاری کرد که خدا راضی باشد، باید صله ارحام وجود داشته باشد و از افراد ضعیف و ناتوان مراقبت کنند، همچنین باید مسائل اسلامی و موضوعات مربوط به محیط زیست را رعایت کنند.
معظم له اضافه کردند: مسافرین محترم از کارهایی که سبب تصادف و مرگ می شوند باید پرهیز کنند، چه بسا انسان تصادف می کند و جان خود را از دست می دهد اما روز قیامت هم گرفتار است چون کار خلاف کرده و گرفتار شده است یعنی در مرگ خود مقصر بوده است.

انسان باید احسن الحال که اتحاد، تقوا، صمیمت، محبت، دوستی، بیداری و هوشیاری است را از خداوند متعال بخواهد.

captcha