کمک به نیازمندان از اساسی ترین تعلیمات اسلام است

کمک به نیازمندان از اساسی ترین تعلیمات اسلام است


امروز خبر رسانی خوب حرف اول را می زند، باید خبررسانی شود که هلال احمر چقدر در حوادث کرمانشاه، کرمان، پلاسکو، اربعین و موارد دیگر فعال بوده است، باید اخبار کارها منتشر شود چرا که سرمایه اصلی هلال احمر اعتماد مردم است، اگر سرمایه اعتماد وجود داشته باشد جلب کمک انسانی و مادی می شود.‌

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار رییس و جمعی از مسؤولان هلال احمر کشور با گرامیداشت دهه کرامت فرمودند: اسلام اهمیت فوق العاده ای نسبت به خدمت به مردم می دهد.

ایشان افزودند: بهترین دلیل آن آیه معروف قرآن است که می فرماید اگر کسی انسانی را از مرگ نجات دهد گویا دنیایی را زنده کرده است، بر اساس روایات ظاهر آیه این است که کسی انسانی را ز غرق شدن، آتش سوزی و مانند آن نجات دهد اما معنای باطنی این است که افراد انسان ها را از ضلالت و گمراهی نجات دهند و به سوی هدایت دعوت کنند؛ بنابراین نجات مادی و معنوی در این آیه جمع است.
معظم له با بیان این که ائمه طاهرین(علیهم السلام) عملا برای نجات انسان ها و حل مشکلات مردم اقدام و خدمت می کردند، اظهار داشتند: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و ائمه هدی پیشگام در این راه بودند که نشان می دهد کمک به نیازمندان جزو اساسی ترین تعلیمات اسلام است به ویژه اگر نیازمندان افراد حادثه دیده باشند.
ایشان ادامه دادند: کمک کردن به افراد حادثه دیده که کار هلال احمر است از نظر تعلیمات اسلامی ثواب مضاعف دارد، بنابراین قبل از این که هلال احمر تشکیل شود و این گونه برنامه ها باشد در تعلیمات اسلامی به نحو کامل به این موضوعات اشاره شده است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به فعالیت سازمان ها و نهادهای مختلف برای رسیدگی به نیازمندان ابراز داشتند: ویژگی هلال احمر این است که به سراغ حادثه دیدگان می رود، حادثه منحصر به کشور ایران نیست و در همه کشورها وجود دارد و دنیا خالی از حوادث نیست از این رو باید عده ای آماده باشند که به داد افراد حادثه دیده برسند.
ایشان عنوان کردند: در جاهایی که حادثه پیش می آید زمان بسیار مهم است، در بسیاری از موارد اگر نیروهای امدادی در ساعت اول که وقت طلایی به شمار می رود برسند می توانند افراد بیشتری را نجات دهند، گروهی باید گوش به زنگ باشند تا وقتی حادثه ای پیش آمد سریعا برای امدادرسانی اقدام کنند.
معظم له خاطرنشان کردند: هلال احمر باید افراد تحت مدیریت خود را برای سرعت عمل بیشتر تعلیم دهد، نیروهای امدادی باید تمرینات و مانور لازم را داشته باشند تا با سرعت وارد عمل شوند، نیروها باید با آموزش های قوی پرورش داده شوند تا در زمان نیاز وجود خود را نشان دهند.
ایشان اضافه کردند: هلال احمر باید اولویت ها را در نظر داشته باشد، گاهی ممکن است دوحادثه اتفاق بیفتد که یکی حاد و دیگری غیر حاد است که باید با رعایت اولویت ها عمل کرد؛ باید به نیروها آموزش داده شود تا از سرمایه ها و امکانات موجود حداکثر استفاده را انجام دهند تا اسراف و اتلاف نشود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این که امکانات هلال احمر محدود است، فرمودند: گاهی نیازها نامحدود است و در این صورت باید با برنامه ریزی دقیق و مصرف درست کارها را پیش برد تا امکانات هدر نرود و از خیرین کمک گرفته شود.
ایشان افزودند: هلال احمر می تواند در زمینه کمک به حادثه دیدگان و پرورش روح انسانیت و نوع دوستی در نیروها اثرگذار باشد، انسان صدقه دهنده و یاری رسان به نیازمندان پرورش روحی پیدا می کند و روح انسانیت در او تقویت می شود؛ بنابراین هلال احمر می تواند برای جوانان درس شود تا علاوه بر استفاده از ظرفیت جوانان، به آنان درس انسانیت و فداکاری دهد.
معظم له تأکید کردند: امروز خبر رسانی خوب حرف اول را می زند، باید خبررسانی شود که هلال احمر چقدر در حوادث کرمانشاه، کرمان، پلاسکو، اربعین و موارد دیگر فعال بوده است، باید اخبار کارها منتشر شود چرا که سرمایه اصلی هلال احمر اعتماد مردم است، اگر سرمایه اعتماد وجود داشته باشد جلب کمک انسانی و مادی می شود.
برچسب ها : هلال احمر حادثه
captcha