نگرانی رهبر معظم انقلاب از تمرکز طلاب در قم و عدم هجرت به شهرستان ها ‌/ تحریم ها نمی تواند جلوی پیشرفت اسلام و انقلاب را بگیرد

نگرانی رهبر معظم انقلاب از تمرکز طلاب در قم و عدم هجرت به شهرستان ها ‌/ تحریم ها نمی تواند جلوی پیشرفت اسلام و انقلاب را بگیرد


الان در شرایطی قرار داریم که اسلام در محاصره است هرچند که تاثیر ندارد و اسلام و انقلاب پیشرفت می کند اما باید در این زمان آماده فداکاری باشیم، ممکن است تحریم ها مشکلاتی به وجود آورد که باید تحمل کنیم و زندگی ساده تری داشته باشیم.‌

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در نشست اساتید و ضیافت افطاری که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، با تسلیت رحلت بانوی اسلام حضرت خدیجه(سلام الله علیها) به زندگانی آن حضرت اشاره کرد و فرمودند: زندگی حضرت خدیجه(سلام الله علیها) پیام های زیادی برای امروز ملسمانان به ویژه شیعیان و ایرانیان دارد.

ایشان با اشاره به دوران زندگی پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) در مکه و مدینه افزودند: دوران زندگانی پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) در مکه دوران مصیبت ها، محدودیت ها، شکنجه ها و سختی ها بود و از هر نظر مصیبت بار به شمار می رفت اما دوران مدینه دوران شادی بود و پیروزی ها پشت سر هم برای مسلمین فراهم می شد.

معظم له با بیان این که گروهی از مسلمانان دوران مصائب مکه را درک کردند و در دوران مدینه جبران شد، اظهار داشتند: برخی از مسلمین تنها زمان مکه و مشکلات را درک کردند که یکی از آن ها حضرت خدیجه(سلام الله علیها) بود و حضرت در مکه جز مصیبت ندید.

ایشان ادامه دادند: یکی از کارهای حضرت خدیجه(سلام الله علیها)  این بود که روزانه زخم های بدن پیامبر را که ناشی از پرتاپ سنگ و جسارت به حضرت بود را می بست که بسیار ناراحت کننده بود اما از همه مهم تر دوران محدودیت شعب ابوطالب بود.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این که در شعب ابی طالب تحریم ها از هر نظر مسلمانان را احاطه کرده بود، ابراز داشتند: انواع تحریم ها از جمله تحریم غذایی و  اجتماعی علیه مسلمین انجام شده بود، دقیقا مانند تحریم هایی که کفار امروز انجام می دهند؛ اگر آن تحریم های دوران شعب ابی طالب اثر گذاشت این ها هم اثرگذار خواهد بود اما می بینیم که با وجود تحریم ها اسلام در تمام دنیا ظاهر شد پیشرفت کرد.

ایشان عنوان کردند: وقتی به زیارت قبر حضرت ابوطالب و حضرت خدیجه رفتیم تازه متوجه شدیم که پیامبر و مسلمانان چه سختی های کشیدند، ما که برای زیارت رفتیم حتی نتوانستیم چند دقیقه آفتاب را برای قرائت فاتجه تحمل کنیم اما پیامبر و یاران ایشان سه سال در سخت ترین شرایط یعنی تابستان سوزان و زمستان سرد بدون پناهگاه، غذا و دارو آن دوران را گذراندند.

معظم له خاطرنشان کردند: حضرت خدیجه(سلام الله علیها) دوران پیروزی پیامبر را ندید اما واقعا مقاومت کرد و مقاومت ایشان بسیار ستودنی بود؛ از تعبیرات روایات معلوم می شود که حضرت خدیجه(سلام الله علیها) مقام معرفتی بالایی داشته است.

ایشان اضافه کردند: بعد از تحقیقات از منابع معتبر به اینجا رسیدیدم که خضرت خدیجه در زمان ازدواج با پیامبر ۲۶ یا ۲۸ ساله داشته اما به نادرستی ایشان را بیوه و ۴۰ ساله معرفی کردند که توطئه ای بود و بنی امیه بر آن تبلیغات کرد؛ حضرت خدیجه(سلام الله علیها) همواره همراه و یار پیامبر بودند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این که پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) حتی بعد از وفات حضرت خدیجه(سلام الله علیها) نیز همواره به فکر ایشان بودند، فرمودند: پیامبر فرمود که خدیجه تمام اموال خود را در اختیار من گذاشت و همیشه همراه من بود.

ایشان افزودند: یکی از پیام های مهم زندگی حضرت خدیجه(سلام الله علیها) این است یاری کردن اسلام در زمانی که دین در خطر است و جانبازی و از خودگذشتگی می خواهد ارزش دارد و الا زمانی که اسلام همه جا را گرفته و آرامش وجود دارد مانند آن زمان ارزشمند نیست.

معظم له اظهار داشتند: الان در شرایطی قرار داریم که اسلام در محاصره است هرچند که تاثیر ندارد و اسلام و انقلاب پیشرفت می کند اما باید در این زمان آماده فداکاری باشیم، ممکن است تحریم ها مشکلاتی به وجود آورد که باید تحمل کنیم و زندگی ساده تری داشته باشیم.

ایشان ادامه دادند: پیام این که پیامبر همواره به یاد حضرت خدیجه بودند این است  کسی که به انسان خدمت کرد نه تنها در حیات بلکه در زمان وفات نیز باید به یاد او بود و برای آن کار خیر کرد.

معظم له ابراز داشتند: پیام دیگر زندگانی پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) و حضرت خدیجه(سلام الله علیها)  این است که دوران شعب ابی طالب با همه فشارها جلوی اسلام را نگرفت و فشارهای امروز جلوی پیشرفت  اسلام و انقلاب را نخواهد گرفت البته باید به وظایف خود آشنا باشیم و به آن عمل کنیم.

ایشان در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر ضرورت چاره اندیشی برای تمرکز زدایی طلاب از قم عنوان کردند: هجرت به شهرستان ها از مسائل مهم حوزه است و باید فضلا پرورش پیدا کرده و به شهرستان ها بروند، متاسفانه به نصف آیه نفر عمل می شود که باید مشکل را کرد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به نگرانی رهبر انقلاب از تمرکز طلاب در قم خاطرنشان کردند: شنیدم که رهبر بزرگوار انقلاب نیز نگران هستند و طرح هایی در نظر گرفته شده تا فضلا به شهرستان ها بروند و مبلغ اسلام باشند چرا که شهرستان ها نباید از وجود علما و مبلغان دین خالی باشد و این موضوع بسیار مهم است و همه باید دست به دست هم دهند تا این مشکل حل شود.

ایشان همچنین با گرامیداشت یاد علامه طباطبایی و با تقدیر از فعالیت های دارالقرآن علامه طباطبایی اضافه کردند: جلسات قرآنی و علمی باشکوهی که در این مرکز برگزار می شود به برکت خلوص نیت مرحوم علامه است که منشأ خیرات و برکات می شود.

captcha