حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی در دیدار محمود واعظی، رییس دفتر رییس جمهور با تبریک اعیاد و مناسبت های مذهبی ماه ذی الحجه با بیان اینکه همواره از رییس جمهور حمایت کرده ام، فرمودند: ما معتقدیم که باید رئیس جمهور را حمایت کرد، چون منتخب مردم است و حکم او نیز از سوی رهبری تنفیذ شده، و عبور از رئیس جمهور نیز درست نیست.
ایشان افزودند: ما در عمل هم از رئیس جمهور حمایت کرده ایم. ولی این بدین معنا نیست که اگر کاستی یا آسیبی دیدیم آن را گزارش ندهیم و اعلام نکنیم، اتفاقا حمایت در آن است که آسیب ها گفته شود و برطرف شود. بنابراین هم حمایت از رئیس جمهور و هم بیان مسائلی که گاه به صورت آسیب و ضعف و مشکل است، هر دو را وظیفه خود می دانیم. البته نقد و تذکر نباید با زبان گزنده باشد، بلکه باید با زبان و ادبیات دوستانه انجام شود.
معظم له اصلاح نظام بانکی و مالیاتی را از دیگر ضرورت ها شمرده و تصریح کردند: کاهش نرخ سود در روزهای اخیر اقدام خوبی بود که باید تداوم یابد. همچنین نظام مالیاتی کشور باید به سوی حمایت از تولیدکنندگان باشد.
ایشان افزودند: مالیات باید بر درآمد باشد نه بر باید، اینکه به کارگاهی گفته شود تو فلان مبلغ سرمایه گذاری کرده ای و باید فلان مبلغ سود داشته باشی و فلان مبلغ هم باید مالیات بپردازی این یعنی مالیات بر باید و این درست نیست (چنانچه در سرمایه گذاری سودی عایدش نشد، طبعا باید از پرداخت مالیات معاف باشد نه اینکه پرداخت مالیات امر محتوم باشد).
معظم له افزودند: البته باید جلوی فرارهای مالیاتی کسانی که رقم های کلان بدهکار هستند را نیز گرفت، ولی ملاحظه افراد ضعیف و کارهای تولیدی کوچک را نیز باید داشت.
حضرت آیت الله العظمی تصریح کردند: مملکت نباید به صورت جزیره ای اداره شود و هر اداره و سازمانی برای خود تصمیم بگیرد، اگر منطق اداره اقتصاد کشور، جزیره ای باشد مشکلات حل نخواهد شد، و این از وظایف رئیس جمهور است که بخش های مختلف اقتصادی کشور را به هم مرتبط کند.
معظم له مسألۀ قاچاق را از دیگر معضلات نظام اقتصادی کشور برشمرده و بر لزوم انجام یک جراحی بزرگ برای حل این مشکل تأکید کردند.
ایشان بر اصلاح نظام پرداخت یارانه ها اشاره کرده و فرمودند: نکته مهم دیگری که قبلا نیز بر آن تاکید کرده ام، اصلاح نظام پرداخت یارانه است. یارانه افراد غنی باید حذف شده و یارانه افراد ضعیف بیشتر شود. همچنین عمده یارانه باید به بخش تولید اختصاص یابد.
معظم له خاطرنشان ساختند: مردم باید نتیجه پایین آمدن تورم و رشد اقتصادی کشور را بر سر سفره های خود ببینند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی اظهار داشتند: مشکلات اقتصادی و تولید کار برای جوانان نباید سبب غفلت از رسیدگی به مسائل فرهنگی و اخلاقی و دینی شود و یا تحت الشعاع قرار گیرد. باید در کنار مسائل اقتصادی مسائل فرهنگی را نیز پررنگ تعقیب کرد و تحت تأثیر فرهنگ های خارجی قرار نگیریم. ما یک ملت مستقل هستیم و مسائل فرهنگی باید مطابق اعتقاداتمان دنبال گردد.
معظم له ضمن تشکر از نیروهای امنیتی ـ انتظامی کشور امنیت حال حاضر کشور را حاصل وحدت و انسجام نهادهای مختلف امنیتی، نظامی و انتظامی کشور و از خودگذشتگی افرادی مثل شهید محسن حججی دانسته و فرمودند: باید در آموزش و پرورش، دانشگاه ها، رسانه ها، در همه اینها اعتقادات مردم را محکم کنیم تا هم تأثیر در اقتصاد بگذارد و هم دشمن را مرعوب کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی بر ضرورت وحدت بین همه دستگاه ها و نهادهای کشور، تصریح کرده و خاطرنشان کردند: باید از فضای انتخابات عبور کنیم و به فکر ساختن کشور باشیم و همه بدانیم که در برابر دشمنان، راهی جز اتحاد نداریم و لازمۀ این اتحاد گذشت است، و اینکه در مدیریت ها از همۀ جناح ها استفاده شود. پیشنهاد می کنم جلسات سران قوا به جلساتی مستمر و منظم با فواصل زمانی کوتاه تر تبدیل شود، چرا که گفت و گوهای رو در رو و مستقیم بسیاری از سوءتفاهمات را رفع می کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پایان به مسأله فضای مجازی اشاره کرده و فرمودند: به رئیس جمهور بگویید که مسأله فضای مجازی را فراموش نکند که مسأله ای حیاتی است و در اصلاح فرهنگ ما خیلی مؤثر است. شبکه ملی را باید جدی بگیرند که اگر جدی نگیرند دشمن از این فضا خیلی استفاده می کند و این کار راه حل دارد که قبلا عرض کرده ام.