علما و مسؤولان درباره افزایش طلاق در جامعه چاره اندیشی کنند

علما و مسؤولان درباره افزایش طلاق در جامعه چاره اندیشی کنند


امام صادق(علیه السلام) می فرمایند منفور ترین حلال ها طلاق است، انسان تا جایی که ممکن است نباید به سراغ طلاق برود، در برخی روایات هم آمده که طلاق عرش خدا را به لرزه در می آورد‌

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دوشنبه شب در برنامه چشمه معرفت که از شبکه سوم سیما پخش شد، با اشاره به کلام امام سجاد(علیه السلام) در صحیفه سجادیه درباره آسیب های اجتماعی، اهمیت خانواده را بسیار مهم دانست و گفت: آمار می دهند که ازدواج رو به کاهش و طلاق رو به افزایش است.

ایشان افزود: این یعنی اجتماع ما از این نظر بیمار است و در صورتی سالم خواهد بود که ازدواج رو به افزایش و طلاق رو به کاهش باشد، بنابراین تمام مسؤولان اجتماعی، بزرگان، علما و روانشناسان همه باید دست به دست هم دهند تا این بیماری اجتماعی درمان شود.

معظم له با بیان این که اصل طلاق در اسلام وجود دارد، اظهار داشتند: در بعضی از مذاهب دیگر طلاق نیست و اگر زن و مرد با هم نساختند بدون طلاق از هم جدا می شوند و زندگانی دیگری برای خود انتخاب می کنند که خطرناک است.

ایشان ادامه دادند: در موارد بسیار ضروری اسلام اجازه طلاق داده است اما حتی الامکان اسلام بر سر راه طلاق مانع ایجاد می کند، پیامبر اسلام فرمود هیچ چیزی نزد خدا محبوب تر از خانه ای که با ازدواج آباد می شود نیست و هیچ چیز نزد خدا از خانه ای با طلاق خراب می شود منفورتر نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این که با بیان این که طلاق نوعی ویرانی خانه است، ابراز داشتند: امام صادق(علیه السلام) می فرمایند منفور ترین حلال ها طلاق است، انسان تا جایی که ممکن است نباید به سراغ طلاق برود، در برخی روایات هم آمده که طلاق عرش خدا را به لرزه در می آورد.

ایشان عنوان کردند: روایات درباره مذموم بودن طلاق بسیار زیاد است، سؤال می شود که چرا اسلام این اندازه به این موضوع اهمیت می دهد و مانع آن می شود، علت این است که طلاق مشکلات عظیمی در جامعه ایجاد می کند،  اول این است که شوک و فشار روحی به زن و شوهری که جدا می شوند وارد خواهند شد که آثار آن تا آخر عمر باقی خواهند ماند.

معظم له خاطرنشان کردند: دوم این است که غالبا سبب عداوت و دشمنی بین دو خانواده می شود یعنی خانواده زن طرفدار زن بوده و خانواده مرد طرفدار مرد هستند و عداوت از دو نفر به دو خانواده سرایت می کند که بلایی بزرگ برای جامعه است.

ایشان اضافه کردند: مسأله دیگر است که افراد طلاق گرفته بعدا می خواهند ازدواج کنند در حالی که سابقه سوئی در پرونده خود دارند، اگر شناسنامه را عوض کنند نوعی خیانت است که بالاخره فاش می شود و اگر بخواهند مسأله طلاق را بگویند سابقه سوء می شود، اگر ازدواج جدید صورت گرفت افراد نسبت به یکدیگر نگران و شک زده هستند که مبادا بار دیگر طلاق جاری شود.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این اگر پای فرزند و فرزندانی در میان باشد مشکلات دیگری هم خواهد داشت، فرمودند: گاهی فرزندی که پدر و مادر او از یکدیگر جدا شدند فردی عقده ای می شود، این فرزند عقده ای بالاخره برای جامعه مشکل ایجاد خواهد کرد.

ایشان افزودند: بسیاری از این افراد به مواد مخدر کشیده می شوند، عده ای به گروه های منحرف دیگر گرایش پیدا می کنند چون معتقد هستند به آن ها ظلم شده و جامعه ظالم است که به پدر و مادر او اجازه داده از یکدیگر جدا شوند و او بی سرپرست شود.

معظم له با بیان این که فرزندان افراد طلاق گرفته برای خود و جامعه مشکلاتی دارند، اظهار داشتند: این نکات دلیل بر این است که اسلام طلاق را منفورترین و مغبوض ترین کار معرفی کرده است، جامعه با در نظر گرفتن نظرات اسلام تا می تواند نباید سراغ طلاق بروند بلکه باید به بلاهای آینده آن فکر کنند.

برچسب ها :
captcha