حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار مدیرعامل، مسؤولان و جمعی از اعضای خبرگزاری رسا با تقدیر از فعالیت های این رسانه حوزوی گفتند: خوشبختانه وقتی شما وارد مسأله ای می شوید بسیار با دقت پیش می روید به گونه ای که به نوشته شما می توان اعتماد کرد.
ایشان افزودند: این که اخبار با دقت تنظیم و منتشر می شود قابل تقدیر بوده و جای خوشبختی است که در میان رسانه ها، رسانه ای وجود داشته باشد که افزون بر دقت در کار رسانه ای، مدافع حوزه و کیان آن باشد.
معظم له با اشاره به تغییرات در عرصه فناوری و رسانه ای اظهار داشتند: ما همیشه باید دقیق باشیم تا هرگونه تحولی که در رسانه ها پیدا می شود خود را تطبیق دهیم و از تحول استفاده کنیم، باید کاری کرد که تحولات و امکانات به خوبی استفاده شود، الحمدلله تاکنون این چنین بوده که اگر دشمنان از ابزارهایی استفاده کردند ما نیز این ابزارها را برای مقابله با آن ها مورد استفاده قرار دادیم.
ایشان ادامه دادند: با پیشرفت های صورت گرفته تمام کتاب ها را می توان در تلفن های همراه و رایانه ها مورد استفاده قرار داد اما این ها هیچگاه انسان را مستغنی از کتابخانه نمی کند و جای آن را به صورت کامل نمی گیرد، اگر تغییرات جدی هم صورت گیرد باز هم رسانه های فعلی جایگاه خود را خواهند داشت و افراد مستغنی نمی شوند، بسیار بعید است روزی بیاید که مردم روزنامه نخوانند یا کتابخانه برچیده شود، از این رو در کنار استفاده از ابزار جدید نباید این موارد را از دست داد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان این که خبرگزاری رسا به عنوان رسانه مدافع حوزه شاخته می شود، ابراز داشتند: باید تمام مسائلی که در حوزه واقع می شود را رصد کنید، کاری کنید که مسائل مطرح شده در حوزه پیگیری شود و اجازه ندهید که شبهه ای بدون جواب باقی بماند؛ بسیاری از مواقع عافیت طلبی مانع از طرح بعضی مسائل از سوی برخی افراد می شود.
ایشان با اشاره به دروغ پراکنی و جعل اخبار علیه شخصیت ها عنوان کردند: گاهی هرچه گفته می شود که برخی اخبار دروغ است و پاسخ داده می شود اما باز هم تکرار می کنند؛ در خبرگزاری رسا باید افرادی وجود داشته باشند که پاسخگویی به شبهات را پیگیری کنند، کار شما تنها انتشار اخبار نیست بلکه مدافع حوزه هستید و این نقش دفاعی باید پررنگ باشد یعنی هرجا آسیبی می بینید باید در فکر برطرف کردن آن باشید.
معظم له خاطرنشان کردند: برخی از مسائل آسیب به شمار می رود و کسی حاضر نیست از آن دفاع کند اما اگر کسی دفاع کرد باید به صورت پررنگ منتشر شود که نمونه آن استقلال حوزه به شمار می رود و ما معتقدیم که حوزه باید استقلال داشته باشد چرا که وابستگی به دولت هر چند دولت اسلامی باشد به هیچ وجه مصلحت نیست؛ برخی جاها که وابسته شدند چیزی را که باید نقد کنند، مورد نقد قرار نمی دهند.
ایشان اضافه کردند: یکی از اشکالات که برخی به حوزه قم می کنند این که می گویند حوزه قم نباید مانند الازهر وابسته به دولت شود در حالی که حوزه قم هیچگاه مانند الازهر نبوده و نخواهد بود، شیخ الازهر از سوی دولت تعیین می شود اما مرجع حوزه قم را که هرگز دولت تعیین نمی کند بلکه نخبگان حوزوی تعیین می کنند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تأکید بر لزوم مطالبه گری خبرگزاری رسا درباره آسیب های حوزه علمیه و تلاش برای رفع آن گفتند: باید به گونه ای کار کرد که کاستی ها برطرف شود.
ایشان افزودند: در مشکلاتی مانند دراویش و فرقه خاصی که در لندن به سفارت ایران تعرض کردند باید روشنگری کرد، حرکت اخیر این فرقه مدرک خوبی برای وابستگی آن ها است و باید در این زمینه روشنگری کرد.
معظم له با اشاره به نقش ویژه رسانه ها در جهان امروز ادامه دادند: امروز حرف اول را رسانه ها می زنند و رسانه هایی که زودتر، بهتر و قوی تر بتوانند وارد عرصه شوند برنده هستند، باید کاری کنیم که از رسانه های جهان عقب نمانیم و بتوانیم فعالیت های خوبی داشته باشیم.
ایشان به آسیب ها و معضلات فضای مجازی اشاره کردند و ابراز داشتند: الان فضای مجازی تبدیل به یک بلا شده و به دلیل عدم مدیریت صحیح، ضربه ها و لطمه های عظیمی به جامعه می زند، ایجاد فضای مجازی سالم باید در دستور کار مسؤولان باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی عنوان کردند: باید رسانه ها و شبکه های اجتماعی داخلی تقویت شوند تا بتوانند جایگزین خوبی برای شبکه های آلوده غیر بومی باشند یعنی آسیب ها از بین بروند اما فواید آن باقی بماند، امروزه بیشترین طلاق ها از فضاهای مجازی سرچشمه می گیرد، فضای مجازی بدون مدیریت مشکلات اخلاقی و اجتماعی ایجاد می کند و سبب تضعیف نظام جمهوری اسلامی می شود.
ایشان خاطرنشان کردند: کار شما کاری مشکل اما اثرگذار است و باید فراتر از خبررسانی کار کنید و دفاع از اسلام، تشیع، نظام و حوزه و مسائل فرهنگی را در دستور کار قرار دهید، برخی دانسته و ندانسته در حال ایجاد تقابل بین حوزه قم و نجف هستند که نباید اینگونه باشد، البته فرهنگ حاکم بر این دو حوزه با یکدیگر متفاوت است اما این تفاوت هرگز نمی تواند سبب تقابل شود.
معظم له با اشاره به فعالیت مؤسسه رسا در زمینه فقه حکومتی اضافه کردند: با توجه به این که قبل از انقلاب حکومتی در اختیار نداشتیم درباره این مسائل مطالعه نمی شد و بیشتر عبادات و معاملات مطرح بود اما بعد از انقلاب اوضاع تغییر کرد و با حکم ضرورت باید این بحث ها دنبال شود.
ایشان گفتند: بحث ها در این زمینه دو بخش است، بخشی در کتاب هایی مانند جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، قضا، شهادات، حدود و قصاص وجود دارد، برخی از بحث ها نیز مستحدث به شمار می رود و انجام نشده است، باید گروه هایی مسائل مبتلا به حکومت را که جنبه فقه حکومتی دارد را فهرست کنند و بر این موارد بررسی و مطالعه داشته باشند و سپس از صاحب نظران نظرخواهی کنند و الا کار فردی هدف را تأمین نمی کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پایان با آرزوی موفقیت و توفیق برای خبرگزاری رسا در مسیر انجام رسالات افزودند: امیدوارم در برنامه ها موفق باشید و هدف مقدس خود را دنبال کنید و مرضی خداوند متعال و امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشید.