حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با بیان این که ایام فاطمیه با عظمت برگزار شد، گفتند: همه ایام فاطمیه و عزاداری ها نباید منحصر در بیان مصیبت ها باشد.
ایشان افزودند: البته ذکر مصیبت ها و روضه ها جایگاه ویژه خود را دارد اما کافی نیست بلکه باید فضائل مهم اهل بیت(ع) به ویژه حضرت زهرا(س) بیان شود، به عنوان مثال در خطبه فدکیه حضرت شجاعت، جامعیت و فصاحت مشهود و واضح است، ایشان با وجود مصیبت های بسیاری که داشت در خطبه ای شجاعانه تمام اصول و فروع را با فصاحت و بلاغت در برابر مهاجرین و انصار و سران قوم و هیئت حاکمه ایراد کردند.
معظم له با بیان این این فضائل باید در کنار مصائب بیان شود که همه توجه داشته باشند، اظهار داشتند: درس های زندگانی و پیام های حضرت زهرا(س) باید برای جامعه تبیین شود، عظمت مقام حضرت باید روشن شود.
ایشان همچنین با اشاره به سانحه سقوط هواپیما، برای جانباختگان آرزوی غفران الهی و برای بازماندگان آرزوی صبر کردند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام(ص) گفتند: حضرت فرمود کسی که از گناه توبه کند مانند کسی است که گناه نکرده و کسی که استغفار کند اما باز گناه می کند مانند کسی است که می خواهد خدا را استهزا کند.
ایشان افزودند: یکی از رحمت های الهی این است که در توبه را بر بندگان باز کرده است، اگر این توبه نبود مردم آلوده و ناامید می شدند چون وقتی در توبه باز باشد نسبت به آلوده نشدن خود تلاش می کند و اگر گناهی انجام داد امید به بخشش الهی دارد که البته شرایطی دارد که از جمله آن جبران گذشته است.
معظم له خاطرنشان کردند: اگر توبه و اصلاح باشد یعنی جبران گذشته صورت گیرد انسان مانند کسی می شود که اصلا گناهی نکرده است، اگر کسی استغفار کند و باز هم گناه انجام دهد در حکم مسخره کردن است و گناهی سنگین مرتکب می شود.
ایشان اضافه کردند: کسی که مسلمانی را اذیت و آزار کند دچار گناهی بزرگ می شود چرا که در منطق و فرهنگ اسلامی درباره مردم آزاری نکات بسیاری بیان و از آن نهی شده است که گناهی بسیار بزرگ به شمار می رود و این آزار دادن منشأ عقده ها و کینه ها و گناهان فراوان دیگر می شود. خداوند همة ما را به این حقایق آشنا سازد.